Afbeelding
Tamara de Groot

Bijzondere uitvoering Mattheus Passie

3 maart 2018 om 16:00 Uit-cultuur/nieuws

Jan Rot, Sharon Kips, John Hubatka en Tango Extremo

HOOFDDORP De Mattheus Passie van Johann Sebastian Bach vertelt het verhaal van de laatste dagen van Christus. Theatermaker Jan Rot heeft van dit verhaal een hedendaags en toegankelijke Nederlandse hertaling gemaakt, waarbij de koralen in het Nederlands kunnen worden meegezongen door het publiek. De melodieën van de klassieke Mattheus Passie zijn onveranderd gebleven en in een eigentijdse Latijns- Amerikaanse context geplaatst.

Tango Extremo, Jan Rot, sopraan Sharon Kips en bariton Job Hubatka maakten een speciale uitvoering van dit grootse klassieke meesterwerk, waarin klassieke muziek en
Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten. Zondag 25 maart om 20.15 uur te zien in De Meerse. In de voorstelling vertolkt Jan Rot tevens de rol van Evangelist. Sharon Kips en Job Hubatka brengen de verschillende
recitatieven en aria's ten gehore.
Rot is inmiddels al 40 jaar actief als theatermaker en musicus. Op zijn cv staan inmiddels 21 albums onder eigen naam en 10 met anderen, meer dan 800 liedjes, teksten en vertalingen voor zichzelf en anderen.
Kips, bekend als winnares van The X-Factor, heeft inmiddels 9 albums op haar naam staan. Eerder heeft zij het voorprogramma van Beyonce verzorgd en is nu voornamelijk actief in het gospelcircuit.
Hubatka soleerde eerder in opera's van Salieri, Donizetti, Pacuvio en Rossini in binnen- en buitenland. Nadat Nina Simone hem op zijn zeventiende hoorde zingen en hem vroeg: "Do you want to become a musician? You better think about it", is hij begonnen met de opleiding jazz-zang aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam studeerde hij uiteindelijk af met klassiek zang. Tango Extremo heeft een niet meer weg te denken plaats in het muzieklandschap weten te veroveren en staat bekend om haar verscheidenheid aan invalshoeken zoals Europese en Zuid-Amerikaanse folklore, die worden gecombineerd met onder andere 'tango nuevo'.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie