Afbeelding
Trudy Witteman

Grote campagne op komst voor werven nieuwe leraren

26 januari 2020 om 08:41 Onderwijs

HAARLEMMERMEER Binnenkort gaat er een nieuwe campagne van start om zogeheten zij-instromers te werven voor het onderwijs in Haarlemmermeer. Er wordt gemikt op 70 nieuwe krachten die het lerarentekort moeten tegengaan. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders geantwoord op schriftelijke vragen van D66 en de PvdA.

Met name de raadsleden Gerdien Knikker (D66) en Rashana Hussain (PvdA) hebben het college vorig jaar regelmatig mondelinge en schriftelijke vragen gesteld over het toenemende lerarentekort. Beide fracties maken zich ernstig zorgen. Ze willen dat de gemeente de regierol pakt om de trend te keren. Er zou onder meer een grote wervingscampagne moeten worden opgezet.

In Haarlemmermeer is inmiddels een taskforce lerarentekort actief die de strijd heeft aangebonden met het lerarentekort. Deze groep heeft volgens het college een ambitieus plan van aanpak om tot de gevraagde wervingscampagne te komen.

Het gaat om een campagne voor zij-instromers voor 70 vacatures. Het betreft 20 pedagogisch medewerkers, 20 onderwijsassistenten, 20 leerkrachten voor het basisonderwijs en 10 docenten van het voortgezet onderwijs. In het plan wordt Haarlemmermeer neergezet als een aantrekkelijke gemeente om te werken in het onderwijs met veel ontwikkelingsmogelijkheden en diversiteit in grootstedelijke en kleine kernen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie