Afbeelding
Foto: Laurens Bosch

Auto te water langs A5, vluchtende bestuurder later aangehouden

28 januari 2020 om 07:44 Ongeval

HOOFDDORP Een auto met meerdere inzittenden is dinsdagmorgen te water geraakt langs de A5. Rond 05.45 uur ging het fout, vlak na de toerit vanaf de A4. 

Agenten zagen het voertuig over de A4 rijden in de richting van Amsterdam. Zij wilden de bestuurder controleren en gaven hem een volgteken richting de afslag Hoofddorp. De bestuurder bleef echter stoïcijns doorrijden over de A4. Vervolgens zijn de agenten weer voor de bestuurder gaan rijden om hem mee te nemen naar de volgende afrit.

Ter hoogte van de splitsing met de A5 besloot de bestuurder op het laatste moment om via het puntstuk de A5 op te rijden. Met enige vertraging konden ook de agenten via het puntstuk de A5 oprijden. Nog voordat zij de auto in het zicht kregen op de A5 zagen zij het voertuig tot hun verbazing rokend in de sloot liggen.

De bijrijder was al op de kant geklommen en kon later door het ambulancepersoneel behandeld worden. De bestuurder - een 26-jarige Rotterdammer - bleek gevlucht te zijn maar kon uiteindelijk met behulp van de politiehelikopter 2,5 kilometer verderop, aan de andere kant van de A5, getraceerd en aangehouden worden.

Tegen de 26-jarige bestuurder zal proces-verbaal worden opgemaakt ter zake gevaarlijk rijgedrag, verlaten van de plaats van het ongeval en het rijden zonder rijbewijs.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie