De verouderde brug van de A44 over de Lisserweg.
De verouderde brug van de A44 over de Lisserweg. Eric Hoenson

Bruggen A44 krakkemikkig: inhaalverbod vrachtwagens en bussen

29 januari 2020 om 12:24 Verkeer en vervoer

HAARLEMMERMEER Op 3 bruggen en een viaduct in de A44 gaat vanaf 3 februari een gewichtsbeperking en een inhaalverbod gelden voor vrachtwagens en bussen. De bruggen zijn gebouwd in de jaren 30 van de vorige eeuw en hebben te lijden gehad onder het toegenomen zwaardere (vracht)verkeer.

Met deze maatregelen wordt voorkomen dat er gelijktijdig 2 zware voertuigen (vrachtwagens en bussen) naast elkaar over de bruggen heen rijden, én er te zwaar verkeer overheen gaat. Zo worden ze minder belast en blijven de bruggen en viaduct veilig beschikbaar voor het verkeer, totdat ze gerenoveerd dan wel vervangen worden.

Het gaat om de krakkemikkige bruggen bij de Lisserweg en de Hoofdvaart, de Kaagbruggen en het Spoorviaduct tussen Den Haag en Amsterdam.

De verwachting is dat de verkeersmaatregelen beperkte verkeershinder opleveren. Om de doorstroming op de weg te bevorderen, geldt er tijdens de spits op de gehele A44 een inhaalverbod voor vrachtverkeer. De gewichtsbeperking geldt voor zwaar transport van boven de 100 ton. Zij kunnen helemaal geen gebruik meer maken van de A44.

De verouderde brug van de A44 over de Lisserweg.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie