Pop up Museum opent op 1e Montessorischool Hoofddorp

29 januari 2020 om 14:03 Onderwijs Deel je nieuws

Vrijdag 14 februari is de feestelijke opening van een heus Pop-up Museum op de 1e Montessorischool aan de Kaj Munkweg 45. De leerlingen van de school bouwen in de dagen er voor met z’n allen aan de inrichting van het schoolmuseum en de exposities. In de grote hal zal een buitenaardse planeet vorm krijgen, waar van alles te kijken en te beleven is. Elke klas draagt een steentje bij en de onderwerpen die aan bod komen zijn: het heelal, het menselijk lichaam, voeding en kunst. De planeet is daarbij de verbindende factor.

In de week ervoor bezoeken alle leerlingen een museum om uit te vinden wat er allemaal komt kijken bij het inrichten van een expositie. Er moet niet alleen iets te zien zijn, bij een kindermuseum hoort natuurlijk ook zelf ontdekken en ervaren. De kinderen gaan zelf als vormgevers, kunstenaars en onderzoekers aan de slag. Ook krijgen ze lessen of presentaties van gastdocenten/ouders, met onder andere een gastcollege over het heelal en een raketlancering.

Voor ouders en belangstellenden vieren we deze Pop up met een feestelijke bijeenkomst op vrijdagochtend 14 januari, waar er voor iedereen van alles te zien en te doen is, onder het genot van een drankje en hapje.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie