Afbeelding
Henk Hutten

'Geachte mevr. M. Schuurmans, ik ben verbijsterd over uw vuurwerkbeleid'

5 februari 2020 om 12:30 Overig

Met deze brief wil ik een reactie geven op het artikel van 15 januari in het Witte Weekblad.

Mevr Schuurmans, u wordt daarin geciteerd als een burgemeester die geen eenduidig standpunt inneemt en dus niet vierkant achter het vuurwerkverbod staat.

Uw plan een tour maken voor overleg door Haarlemmermeer lijkt mij overbodig gezien de ontwikkeling van het vuurwerkgebruik de laatste jaren. Ik zie zo'n actie als het vooruit schuiven van een beleidskeuze en gemis aan daadkrachtig optreden.

Mijn stelling is, dat juist een burgemeester zich qua beleid en richting moet uitspreken. Zeker wanneer 'veiligheid voor mens en dier' in het geding zijn. Al jaren wordt het grensoverschrijdend gedrag in stilte toegelaten, wat gezien lijkt te worden als een bevestiging om zich nog extremer te gedragen.

Mijn verbijstering was dus groot door de aankondiging 'Vuurwerk niet verbieden' . In het artikel wordt duidelijk weergegeven wat het probleem is bij de overgang van Oud naar Nieuw. Een aantal inwoners van de Haarlemmermeer wil dit moment vieren als een vrijplaats om straffeloos strafbare feiten te plegen.

Bij goed lezen wordt duidelijk dat u zich wel schaart naast de burgemeesters uit de grote steden, maar dat het in de Haarlemmermeer wel meevalt en dat het trouwens heel moeilijk zal worden om een verbod te handhaven.

Wat is de reden dat u zich zo voorzichtig uit en u zich niet scherp uitspreekt tegen dit bandeloos gedrag. Is er geen beleid en richting in de uitvoering van wetgeving met doelstelling dat iedereen zich veilig kan voelen en de openbare orde en zaken gewaarborgd blijven ?

Zeker het getuigt van een goed gebaar om op met Oud en Nieuw met de politie op route te gaan, waarbij u ook mogelijk in Nieuw-Vennep de deksels van rioolafvoer op straat bent tegen gekomen, de kapotte abri's heeft gezien en dat u net als het ambulance personeel door vuurwerk bent bekogeld .

Mogelijk komt volgend jaar de Eerste hulp bij het Spaarne Gasthuis aan de beurt om te zien wat eraan gewonden is binnengekomen.

In gesprek gaan met inwoners waaronder jongeren, ouderen en scholen is altijd goed, maar neem dan ook de overtreders mee die dan aan de Haarlemmermeerders kunnen uitleggen wat de reden is van hun extreem asociaal gedrag.

Mevr. Schuurmans u heeft met de gemeenteraad nog een jaar om beleid en uitvoering neer te zetten. Wacht alstublieft niet te lang!!

Zou u en de Raad antwoord willen geven op de gestelde vragen ?

Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,

Inwoner, Nieuw-Vennep. (adres bekend bij het Witte weekblad)

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie