Afbeelding
pixabay

Antje Bruijkers presenteert Een trap naar de hemel

8 februari 2020 om 14:16 Overig

HOOFDDORP Antje Bruijkers presenteert zaterdag 22 februari in Het Fundament Een trap naar de hemel een boek over dementie. 

Dementie is een ingrijpende ziekte waarmee steeds meer mensen te maken krijgen. Het ziekteproces, waarbij de patiënt steeds verder op afstand raakt van het gewone dagelijkse leven, treft niet alleen de zieke zelf, maar vooral zijn naasten. De persoon die zij liefhebben wordt steeds minder degene die hij of zij altijd was. Omgaan met dementerenden vraagt speciaal invoelingsvermogen.

Daarbij rijzen, ook voor zorgmedewerkers en vrijwilligers in zorgcentra, steeds weer vragen. Bijvoorbeeld als de feestdagen zich aandienen. Hoe kun je nu het beste met een dementerende in gesprek gaan over Kerstmis of Pasen, Hemelvaartsdag, Pinksteren of een andere gedenkdag? Antje Bruijkers-Koel heeft geprobeerd op dergelijke vragen een antwoord te geven. Zij werkt als geestelijk verzorger in de omgeving van Rotterdam en was eerder opbouwmedewerker/gemeente-adviseur bij Protestantse Kerken Nederland.

Antje Bruijkers zorgde voor meer dan een simpel antwoord. Zij verzamelde uit de Bijbel in Gewone Taal dertig Bijbelteksten die werden aangevuld met dertig kleurenreproducties van schilderijen. Zo ontstond Een trap naar de hemel, een inspirerende handreiking, waarin door combinatie met de Bijbelpassages een vertrouwde wereld wordt opgeroepen. Zo worden herinneringen wakker gemaakt die kunnen helpen om ouderen met dementie te laten vertellen over 'vergeten' belevenissen uit hun leven. Daarbij kunnen ze momenten van vreugde hervinden, maar ook van troost en hoop. Het boekje is inmiddels door diverse zorginstellingen met succes op bruikbaarheid getoetst.

22 FEBRUARI Antje Bruijkers is zaterdag 22 februari, op uitnodiging van Boekwinkel Het Kruispunt, te gast in het Fundament, de ontmoetingsruimte onder de r.k Joannes de Doperkerk. Daar zal zij Een trap naar de hemel presenteren. Geïnteresseerden zijn welkom om 14.00 uur. Eindtijd is 16.00 uur. Toegang is gratis. Van tevoren aanmelden bij Boekwinkel Het Kruispunt wordt op prijs gesteld. Tel. 023-5617392, e-mail: info@boekwinkelhetkruispunt.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie