Afbeelding
Archief

Hoofddorpers aangehouden voor witwassen en illegaal vuurwerk

15 februari 2020 om 10:31 Overig

HOOFDDORP Tijdens doorzoekingen in Hoofddorp, Lisse en Aalsmeer heeft de politie, Team Milieu Amsterdam, afgelopen dinsdag 640 kg illegaal vuurwerk in beslag genomen dat was opgeslagen in een garagebox onder een wooncomplex in Aalsmeer.

In een woning in Hoofddorp werd nog eens 90 kg vuurwerk in beslag genomen. Er zijn twee verdachten, een man van 39 en een vrouw van 36 uit Hoofddorp, aangehouden op verdenking van het voorhanden hebben van illegaal vuurwerk en witwassen.

Naast het illegale vuurwerk zijn luxe goederen zoals dure kleding en sieraden, een seizoenkaart van Ajax en een Jacuzzi in beslag genomen. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket. Het illegale vuurwerk betreft massa explosief vuurwerk en vormde door de samenstelling en wijze van opslag een enorm gevaar voor de bewoners en een nabijgelegen school.

Beide verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris te Amsterdam. De man is voor 14 dagen in voorlopige hechtenis genomen, de vrouw is geschorst onder voorwaarden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie