Afbeelding
Ton Dijkstra

VVD-jongeren kraken nieuwbouwplan raadhuis

17 februari 2020 om 10:47 Politiek

HOOFDDORP Het plan van de gemeente Haarlemmermeer om het bestaande raadhuis volledig af te breken en op de bestaande locatie weer op te bouwen, is teleurstellend. Dat zegt de JOVD in de regio Kennemerland. De VVD-jongeren vinden een nieuw te bouwen ‘replica’ geen vooruitgang en een financiële misser.
Eerder hebben andere partijen met afwijzend gereageerd op het plan van het college om het bestaande raadhuis te slopen. Er is kritiek geuit op de draai die het college maakt ten opzichte van een raadsbesluit uit 2017.

De JOVD in de regio benadrukt het goed te vinden dat het college nu concreet invulling geeft aan plannen die al langer op de plank liggen. De jonge liberalen betreuren echter dat niet is gekozen voor een nieuwe opzet van het gebouw die burgers en gemeente verbindt.

Zij pleitten in het verleden al voor nieuwbouw op de bestaande locatie die plek biedt aan meerdere functies. Voor gemeentezaken kan de burger dan terecht in het nieuwe gebouw, maar verhuist het ambtelijk apparaat naar een goedkoper en dichtbij gelegen kantoorgebouw. Daardoor ontstaat ruimte voor zowel winkels als betaalbare woningen. “Dit zou een win-winsituatie zijn voor alle betrokkenen”, aldus JOVD-voorzitter Sander van Veen.
Het college stelt dat het nieuwe plan een besparing van 1 miljoen per jaar oplevert. Ondanks dat de exacte onderbouwing van dit plan nog ontbreekt, heeft de JOVD bij deze bewering haar twijfels. “Volledige nieuwbouw op een toplocatie in het centrum zal zeer waarschijnlijk duurder uitpakken dan de huur van een meer bescheiden kantoorpand”, zegt financieel expert Lars van der Veldt.
De JOVD Kennemerland roept het college op de bestaande plannen te heroverwegen. Daarin zouden de belangen van de inwoners een belangrijke rol moeten spelen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie