Brokken Rotonde

20 februari 2020 om 14:52 Verkeer en vervoer Deel je nieuws

In het HCNieuws van 19 februari 2020 krijgt de “Brokken-rotonde” enige aandacht vanwege het ongeluk waarbij een snorscooter betrokken was. De berijdster van de snorscooter is over het hoofd gezien door de chauffeur van een bedrijfsbusje.

Wat mij opvalt is de slotzin bij de vermelding van dit ongeval.

“Er is al veel gekeken maar de verkeerssituatie, maar de rotonde blijft maar slachtoffers maken.”

Er zou eens gekeken moeten worden welke rol de verkeerskundige in de gemeente hierin spelen.Hoofddorp heeft veel locaties waarbij de verkeersveiligheid op de proef wordt gesteld.

Bij de herstructurering van de vluchtheuvel bij de Nieuweweg/Piratenweg is destijds bedacht daar een hoge bloembak dwars op te zetten. Gevolg was dat het aankomend verkeer vanuit Graan voor Visch niet kon zien of er zich iemand op de vluchtheuvel bevond. Dit leidde tot zeer gevaarlijke situaties doordat voetgangers die wilde oversteken het aankomende verkeer niet kon zien en dus al bijkans op de rijbaan moesten gaan staan om gezien te worden en zelf te kunnen kijken. Deze situatie heeft een aantal weken geduurd voordat de hoge bloembak werd verwijderd. Hoe kom je op het idee om voetgangers en rijdend verkeer voor elkaar onzichtbaar te maken?

Komende vanaf de Hoofdweg Oostzijde rijdend richting Concourslaan ben je verplicht om rechts-af te slaan om, rijdend langs het Burgemeester van Stamplein diverse voetgangersoversteekplaatsen en bushaltes te passeren, de rotonde bij het Q-park 360 graden te nemen om vervolgens weer de voetgangersoversteekplaatsen en bushaltes te passeren om uiteindelijk de Hoofdweg Oostzijde te vervolgen. Allemaal onnodig verhoogde risico op ongelukken.

Wat betreft de “Brokken Rotonde”, is er al serieus gekeken om het tweerichtingsverkeer voor fietsers en bromscooters op deze rotonde op te heffen?

Hoog tijd dat onze verkeersdeskundigen van de gemeente eens kijken vanuit de beleving van de verkeersdeelnemers voordat ze iets creëren wat in de volksmond het predicaat Brokken-Rotonde wordt genoemd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie