Marcel en Anneroos de Rijk:
Marcel en Anneroos de Rijk: "Kom het feest met ons meevieren." Trudy Witteman

Livik 25 jaar verrassend: 'Maand maart is onze feestmaand'

25 februari 2020 om 11:48 Zakelijk

CRUQUIUS Liv jij of Livik? Een vraag die inmiddels 25 jaar klinkt. Tijd voor een feestje vinden eigenaar Marcel de Rijk en zijn dochter Anneroos van de kleurrijke en verrassende meubelzaak op woonboulevard Cruquius.

Een feestje dat de gehele maand maart gevierd wordt. Niet met spectaculaire kortingen want de prijzen zijn het hele jaar door al uiterst betaalbaar. Wel elke zaterdag in de verjaardagsmaand gebak bij de koffie en voor nieuwe en bestaande klanten een rijk gevulde goodiebag vol leuke producten. Om iedereen te bedanken voor het vertrouwen.

Een kwart eeuw Livik. Marcel de Rijk kan het amper geloven dat het al weer 25 jaar geleden is dat hij op 1 maart 1995 de deur van de winkel voor de eerste keer opendeed. Hij weet het nog goed. "Na 12 jaar in loondienst bij een grote meubelzaak in Alkmaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging en wist zeker dat ik die zou vinden in een eigen zaak. Terugkijkend kan ik zeggen dat het een goede beslissing is geweest." Zoals het ook een goede beslissing is geweest om na een aantal jaren radicaal van koers te veranderen. "De kinderbedden gingen eruit om maar eens een voorbeeld te noemen. Daardoor kwam er veel ruimte vrij om de meubelcollectie steeds snel aan te passen aan de nieuwste trends. Kleurrijk en verrassend, dat waren we en dat zijn we nog steeds. Toen we met Livik begonnen was het de tijd van de meeneemmeubelen. De klant nam zijn nieuwe meubel of salontafel als een pakket mee en zette het thuis in elkaar. Het idee kwam vanuit Scandinavië naar hier en zodoende zijn we op de naam Livik gekomen."

UNIEKE COLLECTIE Op 7 februari 1995 kreeg hij de sleutel van het pand. Precies op de dag dat Anneroos werd geboren. De dochter die op dezelfde school als haar vader exact dezelfde opleiding heeft gevolgd en drie jaar geleden in de zaak kwam. En op termijn het roer overneemt. "Wij hebben dezelfde ideeën. Als jonge generatie is Anneroos actief op sociale media. Je moet mee en als je dat doet heb je de toekomst in handen."

Livik heeft een grote klantenkring opgebouwd. Van sommige mensen die er destijds een kinderbed kochten komen nu de kinderen die erin geslapen hebben terug om zelf meubelen uit te zoeken. Het heeft te maken met de uitstraling en de service van de zaak. "En met onze collectie waarmee we ons onderscheiden", weten Marcel en Anneroos. "Uiterst betaalbare meubelen met een huiselijke sfeer die ook nog eens uniek zijn omdat er maar één van gemaakt is. De klant kan de kast of het dressoir uit de winkel direct mee naar huis nemen. Zou dat een bezwaar zijn dan is er de mogelijkheid het te laten bezorgen." En over uniek gesproken: Marcel wijst op een bijzondere sidetable, gemaakt van een grote boomwortel en op een kast waarvan de deurfronten zijn gemaakt van hergebruikte metalen plafondplaten uit India. Net als aan de grote olifant die voor de deur staat zit aan elk meubelstuk wel een verhaal. Marcel en Anneroos vertellen het graag.

Livik is gevestigd op het adres Spaarneweg 59 op woonboulevard Cruquius en bereikbaar onder: (023) 529 4739. Voor openingstijden zie: www.livik.nl.

Frans Witteman

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie