In vogelvlucht kwamen alle plannen voor Badhoevedorp nog even voorbij
In vogelvlucht kwamen alle plannen voor Badhoevedorp nog even voorbij Renée Heijmans

Openbare Dorpsraadbijeenkomst Badhoevedorp 2.0. ontaard in verwijten richting gemeente

27 februari 2020 om 22:02 Overig

BADHOEVEDORP Nu de snelweg A9 is omgelegd staat Badhoevedorp aan de vooravond van heel veel veranderingen. Tijdens de openbare Dorpsraadbijeenkomst van dinsdag 25 februari probeerde de VDB (Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp) bij monde van bestuurslid Rinske van Raalte zoveel mogelijk te peilen wat de bijna 50 aanwezigen denken van al die veranderingen. Voor de aanwezigen was dat even wennen, omdat zij immers gewend zijn juist informatie te krijgen op deze avonden. En daarmee lag ook meteen een van de grootste pijnpunten op tafel: het gebrek aan informatie en daarmee ook veel onzekerheid!

Als toehoorder van de gemeente was Bart van Eijk, omgevingsmanager gebiedsontwikkeling Badhoevedorp, aanwezig, die af en toe een toelichting gaf maar ook het nodige commentaar te verwerken kreeg.

Zoals over het Centrum van Badhoevedorp. Daarvoor heeft de gemeente eind 2018 een DSO vastgesteld en sindsdien is het stil gebleven. Van Eijk legde uit dat de gemeente daar te maken heeft met meerdere partijen die grond in eigendom hebben, vandaar dat het zolang duurt. Hij sprak voorzichtig de verwachting uit dat er over 3 jaar begonnen kan worden met de bouw, maar riep toch vooral de aanwezigen op om zich verder te laten informeren op de informatiemarkt van de gemeente op 4 april in het Dorpshuis.

Hannie Toussaint Raven van Bezorgd Badhoevedorp maakte de gemeente het verwijt dat met al de door BB aangedragen mooie plannen totaal niets is gedaan. Hans van der Kramer voegde daar aan toe dat de gemeente in dit verhaal een stevige regiefunctie moet pakken. Ook werd de gemeente een gebrek aan totaalvisie verweten en de behoefte uitgesproken om de samenhang van alle plannen niet uit het oog te verliezen.

In vogelvlucht kwamen alle plannen voor Badhoevedorp voorbij. Het Verkeersstructuurplan (VSP) gaat al uit van een afgewaardeerde Schipholweg naar 50 km per uur en een nieuwe Sloterbrug. Dat Badhoevedorp meer verkeer gaat krijgen is evident. Maar hoe die verkeerstromen hun weg in het dorp gaan vinden, daar verschillen de meningen over. De wijk Schuilhoeve, gepland op de velden van Pancratius en Badhoevedorp, ligt nog steeds bij de Raad van State, evenals de plannen voor de Veldpost. Het geluid van Schiphol, uit de zaal het verzoek om de nachtvluchten te stoppen, blijft een aanwezige factor in het dorp. Er is bij de VDB behoefte aan bewoners met juridische kennis die zich voor dit dossier willen inzetten.

De VDB deed sowieso een oproep voor meer handen: het is in alle ontwikkelingen belangrijk om in gesprek te gaan en op de hoogte te blijven. Interesse? Stuur een mail aan secretaris@dorpsraadbadhoevedorp.nl.

In vogelvlucht kwamen alle plannen voor Badhoevedorp nog even voorbij
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie