Beheerder Noor van Bussel heet iedereen welkom in
Beheerder Noor van Bussel heet iedereen welkom in "haar" Dorpshuis! Renée Heijmans

Dorpshuis-beheerder Badhoevedorp Noor van Bussel: 'Ik wil meer aansluiting'

28 februari 2020 om 22:04 Mensen

BADHOEVEDORP Per 1 januari 2020 is er een nieuwe beheerder in het Badhoevedorpse Dorpshuis. Alhoewel, nieuw? Na 4 jaar de functie van assistent-beheerder te hebben vervuld was de 37-jarige Noor van Bussel de uitgelezen opvolgster toen haar voorgangster vertrok. Nu ze twee maanden onderweg is in haar nieuwe functie heeft ze al een aardige indruk van wat ze doet en wat ze wil.

"Ik heb in ieder geval een heel stuk extra administratie erbij. Daarnaast ben ik eigenlijk een soort van meewerkend voorman en stuur de mensen operationeel aan. Ook voor de bezoekers ben ik het aanspreekpunt en bij diverse overleggen buiten de deur: het gezicht naar buiten toe."

Wat haar enorm aanspreekt in haar werk is de enorme afwisseling in werkzaamheden. "Het ene moment ben ik met de haakdames aan het bedenken hoe we meer geld kunnen inzamelen voor de stichting Altzheimer. Een ander moment ben ik bezig in de keuken en help ik de vrijwilligers mee bij de maaltijden voor de gasten. Dan ben ik weer bezig met het opstellen van een contract voor de bibliotheek. Geen dag is hetzelfde."

Noor heeft niet zomaar gekozen om bij het Dorpshuis te gaan werken. "In mijn vorige werk miste ik het maatschappelijke aspect; ik ben bewust op zoek gegaan naar een baan waar ik iets met mijn hart kon doen." En voor dat hart is voldoende ruimte in alle activiteiten van het Dorpshuis.

Ze komt oorspronkelijk uit Limburg en studeerde ooit personeel & arbeid. Samen met haar partner heeft ze vier kinderen. Naast haar werk volgt ze ook nog een HBO opleiding vrijwilligersmanagement.

Voor het Dorpshuis heeft ze meerdere ambities. "Het Dorpshuis moet DE ontmoetingsplek worden voor jong en oud. Zeker met de intrek van de bibliotheek hebben we een flinke toestroom gekregen van mensen die hier nog nooit waren geweest in 4 jaar tijd!" Die nieuwe bezoekers kunnen met eigen ogen zien dat het Dorpshuis niets heeft van het stoffige imago van alleen een plek voor bloemschikken en bingo. Maar juist een bruisende omgeving met heel veel verschillende activiteiten en faciliteiten. "Ik wil dan ook een open uitnodiging doen voor iedereen in Badhoevedorp die nog nooit in het Dorpshuis is geweest. Kom een keer langs, om te kijken, voor een kop koffie of een praatje en wellicht goede ideeën voor activiteiten die in een bepaalde behoefte voorzien."

Ze wil aansluiting met de bewoners van Badhoevedorp. "Ik woon zelf in Hoofddorp en heb hier in de afgelopen vier jaar wel wat mensen leren kennen natuurlijk. Maar het zou heel fijn zijn als mensen mij ook herkennen, weten wie ik ben en met initiatieven naar het Dorpshuis toe komen." Ook met de lokale middenstand wil ze veel meer aansluiting. "Ik wil graag meer samenwerking met de lokale middenstand. Wij kunnen dan een beroep op hen doen, maar we kunnen ook klant zijn; zodat je voor elkaar iets kan betekenen."

Dat aansluiten past voor Noor ook goed bij haar beeld van de wereld om haar heen. "We zijn een nieuwe samenleving aan het opbouwen, een participatiemaatschappij. Hoe leuk zou het zijn als mensen daadwerkelijk deelnemen. Zodat we hier een kloppend hart van het dorp zijn, een fijne plek waar mensen zich thuis voelen. Waarvan een ieder denkt: het is zondag, dus er is vast iets te doen in het Dorpshuis."

Het Dorpshuis heeft een klein team en tot dusverre 23 actieve vrijwilligers. Haar collega, facilitair beheerder Ruud Kroese somt zonder aarzeling een hele reeks kwaliteiten van haar op: "Ze kan heel warm zijn en je krijgt al gauw een goed gevoel bij haar. Ze is heel open en veelzijdig, kan goed regelen, structuur aanbrengen en is creatief. Lastig is soms wel eens dat ze de lat heel hoog legt, waardoor het moeilijk is om haar te overtreffen en we soms denken: laat Noor het maar doen!" Met een lach van herkenning beaamt Noor: "Ja, dat is een kwaliteit, maar tegelijkertijd een valkuil!"

Beheerder Noor van Bussel zet zich met hart en ziel in
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie