Afbeelding
Michel van Bergen

GGD Kennemerland informeert kinderdagverblijven over Coronavirus

29 februari 2020 om 16:09 Overig

REGIO Nu het Coronavirus ook in Nederland is opgedoken, worden er overal voorzorgsmaatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Het RIVM en de GGD verspreiden via diverse kanalen informatie om te voorkomen dat mensen het virus, dat luchtweginfectie veroorzaakt, krijgen. GGD Kennemerland heeft in dat kader gistermiddag een informatieve brief uit doen gaan naar alle organisaties in de regio op het gebied van kinderopvang.

In de brief is te lezen dat een goede hand-hoesthygiëne van belang is om virusinfecties, zoals corona, te voorkomen. Onder goede handhygiëne wordt verstaan: regelmatig handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog en papieren zakdoeken gebruiken. Meer informatie hierover is hier te bekijken. 

Voorts vermeldt de brief dat het landelijke beleid is dat ouders en leerlingen gewoon naar hun werk en naar school kunnen gaan. Dit geldt ook voor personen die in een uitbraakgebied zijn geweest, mits er geen klachten zijn zoals koorts, hoesten of kortademigheid. In geval van klachten is het advies om telefonisch contact op te nemen met de huisarts. De huisarts zal dan overleggen met de GGD. Op het moment dat bij een persoon een coronavirus besmetting is vastgesteld, wordt de desbetreffende persoon geïsoleerd. Afhankelijk van de situatie van deze persoon, kan dat thuis of in het ziekenhuis zijn.

Is er een besmetting in de regio Kennemerland vastgesteld, dan zal GGD Kennemerland contactonderzoek doen. De contacten, oftewel de personen die in contact zijn geweest met de betreffende persoon, worden gemonitord door de GGD. Als deze contacten ziekteverschijnselen krijgen, wordt dit gemeld aan de GGD. Wie vragen heeft over het Coronavirus, kan hier terecht voor een antwoord op de meest voorkomende vragen. 
 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie