Afbeelding
Inbraak

Hoe kun je inbrekers in Haarlemmermeer afstoppen?

12 maart 2020 om 17:10 Partnercontent

Onlangs uitte oppositieleider Paul Meijer van Forza! Zijn zorgen in het begrotingsdebat over het aantal politiemensen in Haarlemmermeer. Volgens hem zijn er steeds meer agenten nodig voor het beveiligen van bedreigde personen, waardoor inbrekers en dieven het een stuk gemakkelijker hebben in Haarlemmermeer. Het is dan ook uitermate belangrijk om jezelf hier goed tegen te wapenen. Beter gezegd, je moet jouw huis goed beveiligen tegen de mogelijke inbrekers. Zo doe je het!

Doe de deur op slot
Als je het huis verlaat dan moet je zonder meer niet vergeten het slot van jouw regionale slotenmaker op slot te doen. Ook als je gaat slapen moet je dit doen. Als je dit niet doet dan hoeft de inbreker eigenlijk geen moeite te doen om binnen te komen. Doe je de deur helemaal niet op slot dan kan de dief het gewoon open doen, maar ook als je deur niet helemaal goed op slot doet kan de inbreker gemakkelijk binnenkomen. Hij of zij heeft hiervoor namelijk alleen een (bank)pasje nodig. Hiermee kun je namelijk flipperen, wat met een pasje langs het slot gaan om deze op te drukken is. Bovendien kunnen de inbrekers ook kerntrekken. In dit geval boren ze de cilinder eruit om zo het slot te kunnen forceren. Het is dus zeker aan te raden om een erg goed en sterk slot van slotenmaker Amsterdam aan te schaffen.

Sluit het raam
Een inbreker kan ook eenvoudig binnenkomen via een raam. Als het raam alleen standaard pinnen heeft dan kan deze met de juiste apparatuur eenvoudig worden geopend. Daarnaast zijn er ook ramen met slotjes erop, maar deze kun je helaas ook gemakkelijk open krijgen. Je hoeft dan alleen maar te boren op de juiste plaats om het raam open te krijgen. Bovendien zou de inbreker ook nog het raam kunnen intrappen. Eigenlijk valt hier weinig tegen te doen, maar om het de dieven toch nog enigszins moeilijk te maken is het verstandig om alle ramen dicht te doen, oftewel te sluiten. Alsnog kunnen de inbrekers dan mogelijk binnenkomen via het raam, maar zullen ze toch wat moeite moeten doen. Hopelijk hebben ze dit er niet voor over en kiezen ze voor een andere woning als slachtoffer van hun inbraak.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie