Het Vennepse team van Hairforce 1. In het midden de eigenaars, Anoesjka Kiemeney (links) en Emilie Pedersen
Het Vennepse team van Hairforce 1. In het midden de eigenaars, Anoesjka Kiemeney (links) en Emilie Pedersen Ria Meuleman

Hairforce 1 naar Venneperstraat en geeft weer kleur aan het centrum Nieuw-Vennep

3 maart 2020 om 10:38 Zakelijk

NIEUW-VENNEP Haarstudio Hairforce 1 is verhuisd van de Kopsstraat naar de Venneperstraat 16. Zaterdag 29 februari werd de zaak, waar de klant ook op maandag- en woensdagavond terecht kan, feestelijk geopend.

Elf jaar geleden begonnen Anoesjka Kiemeney en Emilie Pedersen hun eerste haarstudio in Hoofddorp. In 2012 volgde Nieuw-Vennep en in 2017 kwam in Heemstede de derde locatie. De Vennepse vestiging, in een sportschool, groeide uit haar jasje en een leegstaand pand in het centrum bood een aantrekkelijke ruimte voor een nieuwe start.

Zonder spiegels, dan hoeft men zichzelf niet te zien met onelegante foliestrips op het hoofd

URBAN JUNGLE Het uitnodigende interieur van de sfeervolle haarstudio is een mix van industrieel en botanisch met veel groen. "Urban jungle", aldus Kiemeney, "met een huiselijk karakter. Typerend voor Hairforce 1, waardoor de mensen makkelijk binnenstappen, en ondanks de 'girly touch' ook mannen..

De eigenaars zijn er terecht trots op. "We hebben dit zelf samen uitgedokterd". Centraal gelegen zijn zes knipplaatsen met grote ronde spiegels, daarachter een aparte ronde kleurtafel. "Zonder spiegels, dan hoeft men zichzelf niet te zien met onelegante foliestrips op het hoofd", legt Pedersen uit. "En zo besparen we de klanten een 'walk of shame' door de zaak en achter de glazen buitenwand. Het zijn kleine dingen, maar waar je je wel prettig bij voelt. Aan deze kleurtafel kunnen ze meteen zien hoe de verf wordt klaargemaakt en gezellig met elkaar kletsen. Dat geeft een superleuke sfeer". Achterin de salon is de wasruimte, met een glazen wand ervoor. Een rustplek tijdens een lekkere wasmassage.

BALAYAGE Hairforce 1 is gespecialiseerd in kleuren, met bijvoorbeeld diverse highlights, zoals balayage waarbij kleuren zacht in elkaar overlopen. "Alles volgens de laatste technieken. Er komen steeds nieuwe varianten op. Dat zijn echt wel dingen die je moet beheersen. Een van de redenen waarom we een Academy hebben in Hoofddorp, niet alleen voor trainingen voor het eigen personeel, maar ook voor kappers van buitenaf. We zijn een echt leerbedrijf, dat maakt ons ook anders. Het is leuk om te doen en we geven onze medewerksters een leuke werkplek om door te groeien".

GROEN Het botanische accent staat ook model voor de milieuvriendelijke aanpak van de haarstudio. "Er zijn geen droogkappen, dat is beter voor je haar en het milieu. Het kost minder stroom. We scheiden afval en hebben waterbesparende kranen".

Het groene aspect geldt ook voor de diervriendelijke shampoos met natuurlijke ingrediënten. Er worden producten gebruikt van Biolage, Eleven en The Insiders.

"We zijn blij dichtbij het winkelcentrum te zitten. Er komen best veel mensen voor bij. We hebben er vertrouwen in, dat de gemeente er hier iets moois van gaat maken".

In principe werkt Hairforce 1 op afspraken. Die kunnen ook online worden gemaakt. Hairforce 1, Venneperstraat 16, Nieuw-Vennep, 0252 622890. Info op www.hair-force1.nl. Zie ook hairforcehairstyling op Instagram.

Ria Meuleman

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie