Achter deze wand speelt zich een menselijk drama af.
Achter deze wand speelt zich een menselijk drama af. Ton Dijkstra

Persoon met coronavirus in container brandweerkazerne Hoofddorp

4 maart 2020 om 14:32 Overig

HOOFDDORP Bij de brandweerkazerne in Hoofddorp is een speciale container gezet waar een persoon in zit die besmet is met het nieuwe coronavirus. De persoon zit daar sinds maandag in quarantaine. Dat heeft de gemeente Haarlemmermeer bevestigd aan Hart van Nederland.

"Stel dat je strandt op Schiphol als reiziger en je bent besmet met het virus, dan worden deze containers gebruikt. De containers staan er sinds vorige week. We zijn voor deze persoon op zoek naar een passende locatie en we weten nog niet hoelang dit gaat duren", laat de woordvoerder van de gemeente aan SBS weten. Het is nog onduidelijk of gezondheidsorganisatie RIVM op de hoogte is van de besmetting.

Het is onmogelijk  de container te benaderen vanwege een groot hek. Ook loper er beveiligingsbeambten rond. Het is nog onbekend wie de persoon is. Vermoedelijk gaat het om een reiziger die vanaf Schiphol naar de kazerne is gebracht, maar gemeentewoordvoerders kunnen daar niets over zeggen, of zijn onbereikbaar. Veiligheidsregio Kennemerland verwijst in dit geval ook naar de gemeente. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie