Die opening werd woensdagmiddag  verricht door wethouder Marjolein Steffens.
Die opening werd woensdagmiddag verricht door wethouder Marjolein Steffens. Frans Tol

Pop-up speelgoedruilwinkel leerlingen Het Palet groot succes

4 maart 2020 om 18:03 Overig

NIEUW-VENNEPTijdens de officiële opening van de pop-up speelgoedruilwinkel van Daltonschool Het Palet was het eigenlijk in De Symfonie nergens zo druk als juist daar in een van de zijarmen van dit winkelcentrum. Die officiële opening werd woensdagmiddag om 13.00 uur verricht door wethouder Marjolein Steffens – van de Water: "Het Palet doet dit nu voor de derde keer en ik vind het een fantastisch project omdat de kinderen hier in een paar dagen ontzettend veel leren. Mooi dat dit mogelijk gemaakt wordt doordat de vastgoedeigenaar van dit winkelcentrum hier gratuite medewerking aan verleend heeft."

 De wethouder benadrukte dat zij zelf in haar jeugd Montessori onderwijs genoten heeft: "Maar ik moet hier voor zo'n project mijn complimenten geven aan de mensen van het Daltononderwijs. De kinderen leren allerlei bijzondere vaardigheden zoals inrichten, inkopen en verkopen, omgaan met geld en het hele afronden van een winkelproces. De leerlingen leren samen iets te doen, samen dingen te delen." Dat betalen gaat met speciaal ontworpen Dalton Dollars. Op een lijstje staat wat bijvoorbeeld een ingeleverd boekje, spel of pop waard is in dollars. Met de ontvangen dollars kunnen kinderen dan in de winkel nieuw speelgoed kopen. "Het beheren van de winkel gebeurt om de beurt door alle leerlingen van de school. Het personeelsbestand wijzigt hier ieder uur." Mandy Koopman en Wendela Veweij zijn de trotse schooldirecteuren: "Bij het inrichten hebben sommige leerlingen al zoveel speelgoed ingeleverd dat zij bijvoorbeeld recht hadden op 40 Dalton Dollars: "Maar zoveel dollars hebben we niet. Die hebben dus een tegoedbon ontvangen. Mooi is dat wij hier ook kinderen zien komen die niet op onze school zitten."

RUILWINKEL De speelgoedruilwinkel was van woensdagmiddag 4 maart vanaf 13.00 uur tot zaterdagmiddag 7 maart 13.00 uur geopend. Het idee daarvoor werd in 2018 ingebracht door de ouder Dennis van Rijswijk tijdens een vergadering van de pr-commissie van Het Palet. Dit jaar waren het de leden Susan Keunen en Jennifer Polman die daar invulling aan moesten geven: "Het is een hoop werk maar als je toch ziet hoe die kinderen ervoor gaan, dan is het toch prachtig en dankbaar werk." Aukje Bergsma is lid van het college van het Sopoh-bestuur: "Prachtig toch dat die kinderen hier alles zelf doen en dan met zo'n vrolijke lach de deur uitgaan." Leerling Alma (9) had het ondertussen maar druk met het innemen van nieuwe spullen: "Mijn werk is op de lijst kijken wat iets waard is en daarvoor dollars geven." Bij de verkoopkassa hadden Sacha (9), Roxanne (10) en Max (7) de handen vol om iedereen die een keuze gemaakt had snel en netjes te bedienen. Fulltime leerkracht Martie van Kampen keek tevreden toe hoe dat ging: "Alle klassen hebben meegeholpen met bijvoorbeeld het maken van prijskaartjes, tasjes en beveiligingscamera's."

Frans Tol

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie