Onder anderen deze mensen zorgen dat anderen wekelijks kunnen eten.
Onder anderen deze mensen zorgen dat anderen wekelijks kunnen eten. pr

Steeds maar behoeftigen: Voedselbanken regio Schiphol in nieuwe loods

6 maart 2020 om 09:21 Maatschappelijk

HOOFDDORP Aan de Dirk Storklaan op bedrijventerrein de President wordt vrijdag 13 maart de nieuwe loods van de voedselbank Haarlemmermeer geopend. Een klusje voor de nieuwe wethouder Johan Rip, opvolger va Ap Reinders

Een dag later houdt de voedselbank van 10.00 tot 16.00 haar Open Dag. Bezoekers kunnen een kijkje nemen achter de schermen van een voedselbank en met een deel van de 125 vrijwilligers kennis maken. In de ochtend zijn er optredens van jeugdcircus Acrobatico en in de middag van shantykoor de Marconisten.

De verhuizing naar een nieuwe loods werd noodzakelijk nadat het terrein waar de voedselbank vanaf 2007 gevestigd was aan een ontwikkelaar werd verkocht. Bovendien is het klantenbestand in Haarlemmermeer binnen twee jaar verdubbeld waardoor de loods uit zijn jasje dreigde te groeien.

De voedselbank heeft samen met de gemeente gezocht naar een alternatieve locatie. De bereikbaarheid en het bieden van voldoende privacy, maar met name ook de betaalbaarheid, maakten het een uitdaging om een geschikte locatie te vinden voor de loods die tevens uitdeelpunt voor Hoofddorp is. Die werd dankzij de verhuurder, die een maatschappelijke huurprijs vroeg, gevonden binnen het gebouw Landmark op het bedrijventerrein de President in Hoofddorp.

Voor de nodige aanpassingen aan het gebouw en voor de inventaris hebben diverse fondsen en bedrijven middelen geschonken. Overigens is alle inventaris van hergebruikt materiaal met uitzondering van de 130 zonnepanelen die er voor gaan zorgen dat de loods energie neutraal gaat werken.

385 HUISHOUDENS Voedselbank Haarlemmermeer verzorgt ook de logistiek voor de voedselbanken Aalsmeer en Uithoorn-de Kwakel waardoor ook de regio Schiphol van de nieuwe locatie profiteert. Gezamenlijk worden door de voedselbanken 385 huishoudens met 1.200 personen, waarvan meer dan de helft jonger is dan 18 jaar, wekelijks van een gratis voedselpakket voorzien. In 2019 werd er door de vrijwilligers voor 1.3 miljoen euro aan voedsel bij winkels ingezameld, bij bedrijven opgehaald, omgepakt, opgeslagen en uitgedeeld dat anders voor een belangrijk deel zou worden vernietigd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie