Afbeelding
Eric Hoenson

Gemeenteraad stelt stemming over Park21 uit

7 maart 2020 om 18:09 Overig

HAARLEMMERMEER De gemeenteraad heeft donderdag geen stemming gehouden over de voortgang van Park21, het grote recreatiegebied tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Reden voor het schrappen was het feit dat pas kort voor aanvang van de raadsvergadering antwoorden kwamen van het college van burgemeester en wethouders op een grote serie die waren gesteld in de gemeenteraad.

HAP-raadslid Nikkie Elfers vond dat de stemming moest worden uitgesteld, zodat de raad de kans krijgt de vele antwoorden goed te kunnen bestuderen. Andere fracties waren dat met haar eens. "We moeten ons werk als gemeenteraad serieus nemen"; zo vond GroenLinks-raadslid Peter Boerman. "Dat kunnen we niet anders dan de stemming uitstellen."

Uitstel was echter tegen de zin van verantwoordelijk wethouder Mariëtte Sedee. Volgens haar is met man en macht geprobeerd om bepaalde initiatieven in Park21 van de grond te krijgen. Die zouden nu vertraging oplopen als de gemeenteraad geen besluit zou nemen.

De fracties van CDA, D66, PvdA en ChristenUnie-SGP vonden de antwoorden van het college op de gestelde vragen helder. Naar hun idee kon de stemming gewoon doorgaan.

Een raadsmeerderheid van VVD, HAP, Forza!, GroenLinks en Een Haarlemmermeer koos er echter voor om de stemming uit te stellen.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie