Afbeelding
Marina de Wit

NL Doet: 'Hoe meer mensen, hoe meer vreugde In woonvoorziening Ons Tweede Thuis '

9 maart 2020 om 11:10 -

HOOFDDORP De grootste vrijwilligersactie van Nederland komt er weer aan. Op 13 en 14 maart vindt NLdoet plaats. In woonvoorziening Ons Tweede Thuis (OTT) aan de Hankstraat 5 gaan vrijwilligers weer de handen flink uit de mouwen steken om het de cliënten zoveel mogelijk naar de zin te maken.

Een belangrijke schakel hierin is Gerie Mellema, een van de medewerksters van OTT (Op de foto met shawl. Zij wordt door andere vrijwilligers omschreven als ‘een echte kanjer, een geweldig mens, die alles over heeft voor haar cliënten’. Inmiddels is zij 65 jaar en na jaren NLdoet organiseren, vindt zij het na dit jaar genoeg geweest en wil zij graag voor haar pensioen het stokje aan iemand anders overdragen.

Het is altijd een grote happening

Mellema is vrijwilligster bij woon- en dagcentrum Amstel-Meer in Aalsmeer, maar eenmaal per jaar is zij ook de ‘kartrekker’ van NLdoet in de woonvoorziening voor mensen met een verstandelijk beperking. “Het is een grote activiteit, waarbij ik wel 15 vrijwilligers inschakel. Het terugkerend thema is ‘mooi van binnen, mooi van buiten’, waarbij onder meer Duoplant ons sponsort met planten en bloemen om de tuinen en balkons op te frissen. Met de cliënten houden we een beauty en creatieve dag van nagels lakken en voetenbadjes tot bloemschikken, sieraden maken en knutselen met lapjes.”

Dit gebeurt met mensen uit het vak die op deze dag hun tijd ter beschikking stellen. Mellema geeft aan dat wie wil, mag meedoen. “Hoe meer mensen, hoe meer vreugde, zeker op een dag als deze.” De vrijwilligers worden zelf ook in de watten gelegd. Ze gaat verder: “Uiteraard staat voor hun de koffie met iets lekkers klaar en verzorgen wij een heerlijke lunch. Het is altijd een grote happening, waarbij in vijf groepjes wordt gewerkt. Het terugkerende thema wordt gelukkig weer ieder jaar door het Oranje Fonds goedgekeurd.”

DRAAIBOEK Mellema start haar voorbereidingen al in november en de laatste week voor NLdoet is ze erg druk met alles regelen. Er komt een heus draaiboek aan te pas. “We werken met vaste vrijwilligers, die onder meer afkomstig zijn uit de huurwoningen voor senioren en vrijwilligers uit mijn eigen kring. Tijdens NLdoet staan we extra stil bij het feit dat iedereen iets voor een ander doet. Het is prachtig dat het zelfs in deze tijd nog steeds veel gebeurt!” Mellema werkt al 30 jaar bij Ons Tweede Thuis en vindt werken in de zorg nog iedere dag leuk. “Ik ben nu 65 en gelukkig gezond, daarom is het leuk om nog even door te gaan!”

Marina de Wit

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie