Niemand minder dan burgemeester Schuurmans roept de kinderen via een filmpje op in actie te komen.
Niemand minder dan burgemeester Schuurmans roept de kinderen via een filmpje op in actie te komen. pr

Lisserbroek pakt zwerfafval aan

10 maart 2020 om 10:33 Natuur en milieu

LISSERBROEK Lisserbroek doet zaterdag 21 maart voor de vijfde keer mee aan de landelijke Opschoondag. Werkgroep Duurzaam van Lisserbroek SamenMeer roept mensen op om die dag samen zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen. De actie wordt ondersteund door burgemeester Schuurmans die in een videoboodschap kinderen oproept in actie te komen.

De gezamenlijke start is om 10 uur bij Dorpshuis De Meerkoet. Ook als iemand alleen maar besluit nu eens wel dat blikje op te rapen is dat mooi meegenomen. Tennis Vereniging Lisserbroek beloont opruimers na afloop met iets lekkers.

MEEDOEN IS MAKKELIJK Wie mee wil doen kan om 10.00 uur naar Dorpshuis de Meerkoet komen voor een oppepper met koffie of thee. Aanmelden is niet nodig. Het advies is om laarzen en handschoenen aan te doen. Vuilniszakken van de Landelijke Opschoondag zijn volop voorhanden. NMCX zorgt voor grijpers en netten om spullen uit het water te vissen. Mensen gaan in groepjes verspreid over de wijken zoeken naar troep.

TIENTALLEN DEELNEMERS Elk jaar doen er tientallen mensen mee om het Lisserbroekse groen van afval te ontdoen. De leden van Tennis Vereniging Lisserbroek combineren het schoonmaken van het clubhuis met het verwijderen van afval langs de tennisbaan en in de sloten. Ook de Brandweer Lisserbroek is zoals elk jaar weer van de partij. Een auto rijdt rond om de grote spullen op te halen. Om 12.00 uur krijgt iedere rommelraper ter afsluiting bij het clubhuis van Tennis Vereniging Lisserbroek iets lekkers getrakteerd. Daar ligt ook de oogst van de dag: de stapel volle vuilniszakken die De Meerlanden zal afvoeren en verwerken.

ÉÉN BLIKJE Ook als mensen op deze dag (en alle andere dagen ) alleen even het afval rond hun eigen huis opruimen, helpen ze het milieu. Al ligt er maar één blikje minder op straat. De organiserende werkgroep Duurzaam van Lisserbroek SamenMeer hoopt dat afval steeds vaker terechtkomt waar het hoort: in de prullenbak. Zo kan het bovendien als grondstof dienen voor nieuwe producten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie