Juist ouderen zijn een kwetsbare risicogroep zijn voor het coronavirus.
Juist ouderen zijn een kwetsbare risicogroep zijn voor het coronavirus. Nelleke Brenkman

Coronavirus zorgt ook voor afgelasting Pannenkoekdag Haarlemmermeer

11 maart 2020 om 08:31 partnercontent

HOOFDDORP De op vrijdag 20 maart geplande 14de editie van Nationale Pannenkoekdag gaat vanwege het coronavirus niet door. Het evenement is in Haarlemmermeer zeer populair.

De initiatiefnemers, Koopmans en Tefal, nemen geen enkel risico en hebben vandaag alle scholen laten weten dat zij geen pannenkoekpakket zullen ontvangen. Woordvoerder Nicolette Biessels: "We realiseren ons dat het zowel voor de 85.000 leerlingen als de 89.000 ouderen die dit jaar zouden meedoen, een grote teleurstelling is. En ook voor alle juffen, meesters, ouders en andere vrijwilligers die hebben meegeholpen bij de voorbereidingen tot nu toe. Toch hebben we dit besluit genomen, omdat juist ouderen een kwetsbare risicogroep zijn voor het coronavirus."

"Ook wij betreuren het dat dit pannenkoekfeest voor jong en oud niet doorgaat, maar de gezondheid van iedereen staat bovenaan. We kijken – net als iedereen – uit naar Nationale Pannenkoekdag in 2021. Volgend jaar organiseren we deze inmiddels Nederlandse traditie op vrijdag 19 maart 2021."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie