Opspuiten zand bij Spieringweg / Vijfhuizen t.b.v. omturnen tot Bollengrond, C. de Wolff-Veerman, Collectie Haarlemmermuseum de Cruquius, 2 juni 1986, fotonr. 052690.
Opspuiten zand bij Spieringweg / Vijfhuizen t.b.v. omturnen tot Bollengrond, C. de Wolff-Veerman, Collectie Haarlemmermuseum de Cruquius, 2 juni 1986, fotonr. 052690. Collectie Haarlemmermeermuseum de Cruquius

Meer-Historie: Opspuiten zand om bollengrond te maken

29 maart 2020 om 09:23 Historie Meer Historie

Elke zondag brengen we op deze plaats een oude foto uit Haarlemmermeer, met dank aan de historische vereniging Meer-Historie Dat Haarlemmermeerders wel durven aan te pakken laat deze foto uit 1986 zien. Hier werd de kleigrond aangepakt om het klaar te maken, zodat bloembollen hier ook konden groeien. De blauwe drijvende boot is een zand-zuiger. Die werd gebruikt om het duinzand op te zuigen vanonder de klei-laag om weer te gebruiken als bodem voor de bollenteelt. Zo heeft de Haarlemmermeer ook een stukje kleurrijke geschiedenis gekregen. 

Heeft u een foto van dit gebied aan de Spieringweg Vijfhuizen met bloeiende bollen? Stuur ze op naar Haarlemmermeermuseum de Cruquius.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie