Afbeelding
Eric Hoenson

Wethouders regiogemeenten wijzen snelle groei Schiphol af

12 maart 2020 om 06:57 Verkeer en vervoer

SCHIPHOL Een meerderheid van de wethouders luchthavenzaken uit gemeenten rond Schiphol wijst een snelle groei van het aantal vluchten af. Dat blijkt uit een enquête van het Financieele Dagblad (FD).

Dit jaar mag Schiphol maximaal 500.000 vluchten uitvoeren. Het kabinet heeft kort geleden besloten dat dit aantal volgend jaar onder voorwaarden mag stijgen tot 540.000.

De meeste wethouders uit de regio wijzen die groei dus. Ze vinden dat eerst de overlast van het vliegverkeer moeten worden teruggedrongen voordat over groei te praten valt. De laatste tijd zijn er veel klachten over de hinder van het vliegverkeer.

Het FD benaderde in totaal 32 gemeenten voor de enquête. Daarvan hebben er 23 gereageerd. Ook Haarlemmermeer heeft meegedaan aan de enquête.

Volgens de woordvoerder van wethouder Jurgen Nobel van Luchthavenzaken heeft Haarlemmermeer geen ja of nee gezegd op de vraag of Schiphol op korte termijn mag doorgroeien naar 540.000 vluchten. “Het gaat ons om de goede balans tussen de lusten en lasten. Schiphol zorgt voor werk en welvaart maar ook voor hinder, waarbij gezondheid en leefbaarheid een grote rol spelen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie