HAP-raadslid Nikkie Elfers kanshebber Recycling Hero Award

12 maart 2020 om 20:42 Politiek Deel je nieuws

Hoofddorp – Vanwege haar vrijwillige inzet tijdens het participatietraject ‘Winst uit je afval’ in de gemeente Haarlemmermeer heeft afvalverwerkingsbedrijf Meerlanden N.V. Nikkie Elfers voorgedragen als genomineerde.

 

De Verenging Afvalbedrijven (VA) heeft haar leden gevraagd om mensen die niet iedere dag in de schijnwerpers staan maar zich wel inzetten voor het belang van recycling, aan te dragen voor nominatie voor de Recycling Hero Award. Het thema van de derde Global Recycling Day is ‘Recycling Heroes’.
Hiermee wil de Global Recycling Foundation mensen en activiteiten erkennen die het belang van recycling laten zien. Wereldwijd worden op 18 maart a.s. bekende en/of onbekende ‘helden’ geëerd.
 

Elfers geeft aan zeer verrast te zijn en heeft vereerd haar nominatie aanvaard.
“Deze nominatie voelt als een warme erkenning voor mijn inzet om afvalscheiding onder inwoners te stimuleren en het feit dat ik daarbij een coachende rol op me heb genomen. Met deze nominatie kan ik mijn boodschap van het belang van afval scheiden én recycling verder brengen dan mijn dierbaren, woonwijk en gemeente. Met het geldbedrag wil ik een korte documentaire maken om op een leuke manier het belang van recyclen te laten zien. Nu denken mensen nog te vaak ten onrechte dat recyclen geen zin heeft.”, aldus Elfers. “Het participatietraject maakte politieke kriebels los, meerdere partijen hebben mij in die periode benaderd. Na mij verdiept te hebben, bleek lokale politieke partij HAP mij als een jas te passen. Sinds 2 januari 2019 ben ik namens HAP gemeenteraadslid in Haarlemmermeer, hierdoor kan ik onder meer mijn ‘recycle-steentje’ ook op gemeentelijk beleidsniveau bijdragen.”


HAP is trots dat haar raadslid is genomineerd voor deze belangrijke Award. Voor HAP is draagvlak een belangrijk principe. Hoe Elfers zich daarvoor heeft ingezet in haar eigen wijk bij ‘Winst uit je afval’, is daar een bijzonder goed voorbeeld van.

“Door het goede voorbeeld te geven kun je mensen inspireren om niet alleen kosten te besparen, maar ook een steentje bij te dragen aan een beter milieu.”, aldus vice-fractievoorzitter Sophie van de Meeberg.


Om de Recycling Hero Award te winnen zal Elfers de meeste stemmen moeten behalen. Haar boodschap en motivatie kun je horen en zien in haar filmpje op www.recyclingheroes.nl

Inspireert haar verhaal jou of gun je haar deze Award, breng dan je stem uit zodat Elfers op

18 maart a.s. de Recycling Hero Award in ontvangst mag nemen uit handen van minister Stientje van Veldhoven (Wonen en Milieu).

Stemmen kan vanaf nu tot 16 maart via http://www.recyclingheroes.nl/stem?initiatief=3

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie