Groot deel van de opbrengst
Groot deel van de opbrengst Leo Kranenburg

Horeca opgeroepen vrijgekomen voedsel te doneren

16 maart 2020 om 08:28 Overig

HOOFDDORP De voedselbank Haarlemmermeer roept horeca bedrijven op om goed voedsel niet weg te gooien, maar aan de voedselbank te schenken.

Voedselbanken krijgen door het hamsteren op dit moment minder voedsel aangeboden, maar zij proberen met hun vrijwilligers hun klanten, die vaak tot een risicogroep behoren, toch van een wekelijks voedselpakket te blijven voorzien. Horecabedrijven kunnen goed voedsel doneren als dat nog in de originele verpakking zit. Dat geldt dus niet voor voedsel dat al bewerkt is, want de voedselbank moet zich houden aan de voedselveiligheidseisen van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.

Voedselbank haarlemmermeer beschikt met haar loods in Hoofddorp ook over vries- en koelcellen voor invries en opslag van voedsel. Mocht het aanbod voor Haarlemmermeer te groot zijn, dan wordt het voedsel via de Regionale Distributie Centra over de voedselbanken in Nederland verdeeld. Voedsel kan worden aangeboden door een email te sturen naar: voedseldepot@voedselbankhaarlemmermeer.nl

Door de voedselbanken in de regio Schiphol: Haarlemmermeer, Aalsmeer en Uithoorn-de Kwakel, worden 385 huishoudens met 1.200 personen, waarvan meer dan de helft jonger is dan 18 jaar, wekelijks van een gratis voedselpakket voorzien.

In 2019 werd er door de vrijwilligers voor € 1,3 miljoen aan voedsel bij winkels ingezameld, bij bedrijven opgehaald, omgepakt, opgeslagen en uitgedeeld dat anders voor een belangrijk deel zou worden vernietigd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie