Een deel van de brief.
Een deel van de brief. Twitter

Corona-oplichting in buurtgemeente

16 maart 2020 om 14:51 Maatschappelijk

REGIO Criminelen proberen altijd een graantje mee te pikken van andermans ellende. Zo ook in buurtgemeente Kaag en Braassem (Leimuiden, Roelofarendsveen). Bewoners ontvingen een brief (met echte logo gemeente!) dat de supermarkten dicht zijn, maar dat zij een voedselpakket voor 45 euro kunnen bestellen. Niks van waar, zo meldt de gemeente Kaag en Braassem zelf. Supermarkten zijn gewoon open en hebben spullen zat, maar het duurt even voordat het keurig in de schappen staat. Voedselpakketten zijn nergens voor nodig!

De criminelen pakken het nog enigszins slim aan. Het Nederlands is niet al te best, maar ze weten de 'angstfactor' redelijk te raken. 'Supermarkten zijn sinds heden gesloten', schrijven ze. Niet waar natuurlijk, maar er zijn mensen die dit zomaar kunnen aannemen. Slim is ook het contactloze. Je moet de 45 euro in een enveloppe doen en dan aan de deur plakken. Zo is er inderdaad geen contact, maar belangrijker: geen gezichtsherkenning. 

WAARSCHUWEN Waarschuw elkaar voor dit soort praktijken. Dat het in Kaag en Braassem gebeurt, wil niet zeggen dat in Haarlemmermeer niet iets soortgelijks op het criminele programma staat. Wees nuchter en alert!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie