Kerkklokken
Kerkklokken Kerk

Klokken van troost en hoop, ook in Halfweg en Zwanenburg

18 maart 2020 om 18:04 Religie

ZWANENBURG De Protestantse en Rooms Katholieke kerkklokken in Halfweg zullen de komende weken steeds van 19.00 uur tot 19.15 uur luiden. Dit op initiatief van de Raad van Kerken in Nederland. "Als plaatselijke kerken sluiten wij hier graag bij aan," zo laat men weten.

Het coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. Mensen raken ermee besmet, worden ziek en sommigen sterven er zelfs aan. Veel van de plaatsen waar ons dagelijks leven zich afspeelt zijn gesloten. Ook de kerken, waar elke week geloof, hoop en liefde geoefend en geleefd worden, moeten hun deuren sluiten. Om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden, roept de Raad van Kerken in Nederland op om met ingang van  woensdag 18 maart, drie woensdagen tussen 19.00 – 19.15 uur de kerkklokken te luiden.

Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen. Ook roepen de kerken daarmee op tot gebed en andere vormen van steun voor allen die ziek zijn en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.

Kerktoren O.L.V. Geboorte kerk Halfweg
Kerktoren Protestantse Kerk Halfweg
Logo Plaatselijke Raad van Kerken
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie