Afbeelding
Pixabay

Aantal officiële besmettingen coronavirus in Haarlemmermeer opgelopen naar vijf

19 maart 2020 om 16:53 Overig

HAARLEMMERMEER Het aantal officieel vastgestelde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) is in Haarlemmermeer gestegen naar 5. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Dinsdag waren dat er nog vier. Zaterdag werd de eerste patiënt bekend. Het RIVM maakt geen verdere details bekend.

Sinds gisteren zijn in heel Nederland 409 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen op 2460. Onder hen zijn 594 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest. 

Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger omdat lang niet alle mensen met ziekteverschijnselen getest worden. Het RIVM heeft het testbeleid voor corona aangepast: niet meer iedereen die mogelijk besmet is met het coronavirus wordt getest. Als mensen klachten hebben die op het coronavirus wijzen, moeten ze thuis blijven totdat ze minstens 24 uur geen klachten hebben.  De (huis)arts bepaalt of iemand met klachten getest moet worden

Achttien patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. In totaal zijn er nu 76 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar. In totaal zijn 489 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 870 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid Holland (312). Limburg (301). 

Door de NIVEL Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg -peilstations zijn afgelopen week 9 infecties gerapporteerd, waarmee dit totaal 17 wordt. 

KAART Op onderstaande kaart vind je geregistreerde besmettingen van het nieuwe coronavirus in Nederland. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM. 


Bron: LocalFocus

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie