Afbeelding
pr

Veel thuiswerkers: afvalinzameling in wijken Haarlemmermeer stuk lastiger

20 maart 2020 om 13:50 Natuur en milieu

HAARLEMMERMEER Aangezien veel mensen thuiswerken en de scholen dicht zijn komt er meer afval vrij bij huishoudens dan in een normale werkweek. Meerlanden zet zich in om dit extra afval in te zamelen. "Maar we houden als organisatie ook rekening met het coronavirus en de mogelijk risico's voor onze medewerkers de bewoners, "zo laat woordvoerder Bas Boone weten. "Hierdoor kan de dienstverlening de komende periode langer duren waardoor wij op een later tijdstip in uw wijk zijn dan gebruikelijk."

"Dat er meer mensen thuis zijn, zien onze medewerkers ook op straat. Hoewel er minder verkeer is, is het momenteel drukker dan normaal in de woonwijken. Er staan meer auto's langs de weg geparkeerd en er zijn veel kinderen op straat. Foutief of dubbel geparkeerde auto's zorgen voor onveilige situaties. Dit vraagt extra alertheid van onze chauffeurs. Wij verzoeken bewoners alert op te zijn en kinderen erop te attenderen dat onze werkzaamheden plaatsvinden."

"Meerlanden heeft diverse preventieve maatregelen genomen, waaronder het beperken van fysiek contact tussen onze medewerkers maar ook in het contact met bewoners en klanten. Uit voorzorg zijn onze kantines en ontmoetingsplekken op locaties gesloten. Medewerkers van de inzameling, reiniging en beheer openbare ruimte activiteiten lunchen de komende periode op de locatie waar ze op dat moment werkzaam zijn. Ook in woonwijken. Hierdoor zijn er meer stilstaande voertuigen, uiteraard op een veilige locatie."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie