Met krijt op het wegdek geeft restaurant Lieveling aan dat er best wat lekkers te halen valt.
Met krijt op het wegdek geeft restaurant Lieveling aan dat er best wat lekkers te halen valt. Ton Dijkstra

Horeca Haarlemmermeer kiest voor 'take away'

20 maart 2020 om 11:41 Maatschappelijk

HOOFDDORP Horecaondernemers spelen vaak creatief in op de gedwongen sluiting vanwege het coronavirus. Vooral de 'take away' wordt veel gebruikt, bijvoorbeeld door restaurant Lieveling aan de Toolenburgerplas.

"We moesten op zeer korte termijn sluiten, vandaar dat we een afhaalservice zijn begonnen", zegt eigenaar Daphne Hoogland van Lieveling. "We beschikken over een uitgifteluik om in de zomer ijsjes, snacks en koffie te verkopen, en we dachten: dat kunnen we nu een stuk breder gebruiken. We bieden er nu ook allerlei broodjes aan en warme snacks. Heel handig voor mensen die thuis werken en recreanten die hier een wandelingetje komen maken. Vooral 's middags loopt het goed, zeker de broodjes frikadel en broodjes gezond zijn in trek,"

Het is een schrale troost op de crisis die dreigt in de horeca. "We werken met negen fulltimers, die zijn ook allemaal volgens rooster aanwezig. Alleen de part-timers zitten thuis. We zijn flink aan het schoonmaken en werken aan een nieuwe kaart voor als we 6 april hopelijk weer open mogen. De sfeer zit er nog steeds goed in, de saamhorigheid is groot. Maar het moet niet te lang duren...".        

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie