Afbeelding
Pixabay

Helpende hand voor ondernemers Haarlemmermeer

20 maart 2020 om 13:17 Zakelijk corona haarlemmermeer

HAARLEMMERMEER Ondernemers krijgen uitstel van betalingen tot 1 juli, ze ontvangen geen nieuwe aanslagen tot 1 juli en doorbelasting van rente in verband met latere betalingen vindt niet plaats. Met deze maatregelen op de gemeentelijke belastingen wil Haarlemmermeer plaatselijke ondernemers de helpende hand reiken.

Het heeft uiteraard te maken met het coronavirus. Veel Haarlemmermeerse ondernemers, waaronder meer dan 8000 ZZP'ers, beleven nu een zware tijd met lastige uitdagingen. Sommigen dreigen failliet te gaan. Met daarom wijst de gemeente ook op de Bijstandverlening zelfstandigen voor zelfstandige ondernemers die in de financiële problemen komen.

Voor wat betref landelijke belastingen moet naar de overheid worden gekeken. Het kabinet heeft op 17 maart een pakket noodmaatregelen aangekondigd om ondernemers en zzp'ers (zelfstandigen zonder personeel) bij te staan die financieel getroffen worden door de gevolgen van het coronavirus. Op dit moment wacht de gemeente Haarlemmermeer op een besluit van het Rijk over de regelingen. Zodra dit besluit is genomen, kan de gemeente direct overgaan tot uitvoering van de maatregelen. Tot die tijd zijn er nu al een aantal regelingen die de gemeente Haarlemmermeer biedt om op korte termijn de lasten en zorgen van haar ondernemers te verlichten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie