M uit Hoofddorp kocht gewoon wat rollen in de aanbieding: ik ben snel naar huis gelopen.
M uit Hoofddorp kocht gewoon wat rollen in de aanbieding: ik ben snel naar huis gelopen. pr

Kleine coronaverhalen uit Haarlemmermeer

23 maart 2020 om 07:36 Maatschappelijk

HOOFDDORP Via deze blog presenteren wij verhalen, groot en klein, over wat corona voor Haarlemmermeer inhoudt. Ook een bijdrage? Mail die naar hcredactie@bdu.nl

VALENTIJNSHART Het grote Valentijns hart wat als Valentijnsgroet op de moestuinen in het centrum van Badhoevedorp heeft gestaan heeft, staat nu bij verzorgingshuis de Meerwende in Badhoevedorp. Zo geeft Ben Pouw blijk van waardering aan de dokters, verpleegkundigen en helpers daar. 

SCHAAMTE Wc-papier schaamte vervangt vliegschaamte, wie had dat gedacht? Een terugkerende aanbieding lokte mij naar de betreffende winkel, maar eenmaal bij de kassa voelde ik toch de behoefte om mijn aankoop te rechtvaardigen: "vanwege jullie aanbieding". En dan die blikken van de mensen 'daar heb je er weer eentje die hamstert', zullen ze gedacht hebben. Ik ben in recordtijd teruggelopen naar huis. Voor degene die me herkennen: mocht de nood hoog zijn, dan weten jullie een rolletje te vinden. Groet, M uit Hoofddorp

PROGRAMMABOEKJE De Oranjevereniging Beatrix uit Nieuw-Vennep had dit jaar het vertrouwde Oranjeboekje al klaar, maar het wordt niet verspreid. Gezien de huidige situatie gaan er vele evenementen niet door. "Daarnaast gaan onze adverteerders, de lokale ondernemers, een financieel zeer zware tijd tegemoet, waarin elke euro meer dan nodig is om bedrijven op de been te houden. Wat betekent dat wij deze ondernemers niet extra willen en mogen belasten met advertentiekosten", zo laat voorzitter Esther Kroon weten.

BRUIDSFOTOGRAFIE Melanie Caitlin: "Ik ben zelf nu bijna 10 jaar bruidsfotograaf en zie het ene na het andere bruidspaar hun bruiloft uitstellen. Ook voor mij heeft dat natuurlijk gevolgen. Ik zit ineens zonder werk. Gelukkig heb ik een gezonde buffer en een tweede bedrijf waarvan de werkzaamheden 100% kunnen doorgaan: Happy Hazy - business mentoring voor ZZP'ers. Juist vanuit de invalshoek dat ik én de gevolgen zie bij bruidsparen en ze zelf voel in mijn fotografiebedrijf, maar tegelijkertijd als business mentor als geen ander weet hoe belangrijk een financiële buffer is."

OMA Op 16 maart werd de oma van Wietske Boogaard die woont aan de Eugenie previnaireweg in Nieuw-Vennep 79 jaar. "In verband met corona mochten we helaas niet op visite gaan. Ze heeft 's ochtends koffie gedronken met haar familie met behulp van videogesprekken, felicitatiefilmpjes gekregen van haar kinderen en kleinkinderen en de hele dag door hebben familieleden haar toegevoegd op Wordfeud om er toch voor te zorgen dat ze een zo leuk mogelijke dag zou hebben. In de middag ben ik naar haar toe gegaan en heb ik met een telefoon aan mijn oor een liedje gezongen terwijl ze achter het raam naar buiten stond te kijken. Daarna is ze nog even op het balkon komen staan voor een kort gesprekje en een heleboel luchtkusjes. Ik hoop dat we onze lieve (groot)ouders snel weer een warme knuffel mogen geven."

EEN PASSAGIER De  Krimbus voor de senioren in Haarlemmermeer-Zuid rijdt nog wel, maar er wordt slechts één persoon per worden vervoerd. De buurtbussen van Connexxion rijden niet meer.

Bruidsfotograaf Melanie Caitlin ziet het ene na het andere bruidspaar hun bruiloft uitstellen.
 uit Hoofddorp kocht gewoon wat rollen in de aanbieding: ik ben snel naar huis gelopen.
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie