Afbeelding
Laminaat kopen

Laminaat kopen: heb ik de goede?

23 maart 2020 om 08:33 Partnercontent

Op zoek naar laminaat? Laat je dan niet altijd verleiden tot de aanbiedingen van onder andere bouwmarkten, maar verdiep je eerst in laminaat, voor je daadwerkelijk op pad gaat voor laminaat kopen. Er kan namelijk ontzettend veel verschil zitten in de kwaliteit van laminaat. Dacht je dat je genoeg keuze had als het gaat om alleen de uitstraling van laminaat, maar dan ben je nog niet klaar! Lees dit artikel voor de beste tips, voor je laminaat koopt.

Laminaat beoordelen op kwaliteit
Laminaat wil je van goede kwaliteit hebben, omdat dat zorgt voor meer gemak en genot van de vloer. Maar kun je zelf laminaat beoordelen op kwaliteit? Waar zie je het aan? Of moet je naar de speciaalzaak? Laminaat van goede kwaliteit bevat vaak een keurmerk. Daarnaast sorteren speciaalzaken de beste kwaliteit laminaatvloeren. Dat is voor een consument niet altijd goed te zien. De speciaalzaken selecteren op:

  • de dikte van de laminaatplank;
  • het materiaal van de drager;
  • de gebruiksklasse, die de slijtvastigheid bepaalt;
  • soort behandeling van plank om zo kromming te voorkomen;
  • de soort toplaag die er als beschermlaag op ligt tegen verkleuring en krassen.

Gebruikersdoel laminaat
Voor je de aankoop doet is het belangrijk in welke ruimte je laminaat legt en wat voor ruimte dit is. Laminaat kan niet tegen te veel vocht, dus voor in een badkamer laminaat kopen is geen goede keuze. In een slaapkamer hoeft laminaat minder stevig te zijn als in de woonkamer, omdat er in de woonkamer veel meer gebruik gemaakt wordt van de vloer. Zo spelen er kinderen op, lopen er huisdieren overheen, laat je wel eens een bord of bestek vallen. Laminaat kopen van goede kwaliteit, loont je in het gemak van de vloer. Laminaat van goede kwaliteit kan wel tegen een stootje gelukkig.

Productie laminaat
Voor je laminaat gaat kopen, is het wellicht fijn om te weten met wat voor soort vloer je te maken hebt. Een laminaatplank bestaat uit samengeperste houtvezels. Daar wordt een verharder aan toegevoegd en de plank wordt afgemaakt met een print in het gewenste dessin van de koper en een beschermlaag. Het gebruik van materialen en de productie, zorgt ervoor dat je een stevige vloer hebt, waar je weinig onderhoud aan hebt. Wel kan laminaat werken bij temperatuurverschillen. Het is tenslotte hout. Dat laminaat uitzet en je merkt daar iets van, heeft niets te maken met de kwaliteit van laminaat die je gekocht hebt, maar met het leggen ervan. De meeste speciaalzaken in laminaatvloeren zorgen voor een legservice waar je gebruik van kunt maken.

Laminaat kopen bij speciaalzaak
Laminaat koop je voor alle zekerheid dus bij een speciaalzaak. Een gerenommeerde speciaalzaak in laminaatvloeren is Bebo Parket. Dit is de grootste zaak in laminaatvloeren en ze zijn gevestigd in Vriezenveen, Overijssel. Deze speciaalzaak biedt laminaat vloeren in houtlook, natuursteen look en ze bieden ook restanten voor de kleine portemonnee. Ook kun je gebruik maken van de legservice om laminaat te leggen bij jou thuis. Neem contact met ze op of neem een kijkje op hun site voor meer informatie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie