Afbeelding
Seat

Waar komt de SEAT vandaan?

23 maart 2020 om 14:24 Partnercontent

De wagens van SEAT zijn afkomstig van een afdeling van het Duitse concern Volkswagen - SEAT, S.A. Deze onderneming is in 1950 door het Nationaal Industrieel Instituut (INI) opgezet. Het ontstaan van SEAT werd ingeluid met de opening van een vestiging van de Italiaanse Fiat-groep in Barcelona.

De hoofdvestiging is gelegen in het Spaanse Martorell in Catalonië. De eerste wagen is in 1953 afgeleverd. Op dit moment biedt de firma onder meer crossovers, MPV's, hatchbacks en stationwagens aan.

De technische aspecten van de auto's van Seat
De fabrikanten leveren de hedendaagse modellen met motoren die zuinig zijn met brandstof en een geringe uitstoot van schadelijke stoffen hebben. Daarbij zijn de modellen Ibiza, Leon en Arosa leverbaar in TGI-varianten. Hierbij wordt gebruikgemaakt van benzine en samengeperst aardgas (CNG); deze flexibiliteit in brandstofgebruik biedt de mogelijkheid om de uitstoot en het verbruik van voertuigen van dit merk te verlagen.

De consument kan kiezen uit een hele serie motoren: 1,0- en 1,5-liter met een turbo, 1,6- en 2,0-liter dieselmotoren en 1,5-liter TGI-motoren. De 2.0 TDI-dieselmotor levert zo 148 pk en het maximale koppel bedraagt 320 Nm. Hiermee realiseert de Leon met 5-versnellingsbak 100 km/u in 8,5 seconden. De topsnelheid ligt op 215 km/u en heeft een gecombineerd brandstofverbruik van ca. 4,5 liter diesel.

Alle door de fabrikant gefabriceerde wagens onderscheiden zich door een zeer goede veiligheid en een groot comfort. De nieuwe Tarraco 7-persoons crossover uit 2019 is dan ook uitgevoerd met Pre-Crash; Rollover Assist, Front Assist, Parkeersensoren, bestuurders- en bijrijdersairbags, zijdelingse en gordijnairbags, wat ertoe heeft geleid dat deze auto bij de Euro NCAP botsproeven van 2019 met 5 sterren werd beloond. Tevens beschikken deze wagens over een Tiredness Recognition System, waarmee de conditie van de chauffeur gecontroleerd wordt en hij bij slaperigheid een waarschuwing krijgt, een SEAT Digital Cockpit uitgerust met een 10,25-inch beeldscherm en tal van andere praktische voorzieningen.

Auto-onderdelenexpert.nl is uw betrouwbare adres op het gebied van vervangende onderdelen Gaat u reparatiewerkzaamheden uitvoeren aan uw SEAT en zoekt u naar vervangende onderdelen? Kom dan naar onze webwinkel, daar vindt u alles wat u nodig heeft voor een aantrekkelijke prijs. Onderdelen voor auto's, met inbegrip van remklauwen, oliefilters en overige componenten zijn nog goedkoper gedurende onze speciale promoties. Bestel nu snel via internet - wij bezorgen al uw bestellingen zeer snel.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie