Afbeelding
Schadeverleden check

Op zoek naar een auto in Haarlemmermeer?

25 maart 2020 om 07:22 Partnercontent

In Haarlemmermeer zit je helemaal goed wat betreft occasions. In Haarlemmermeer bevinden zich verschillende autohandelaren en dealers. Wanneer je opzoek bent naar een tweedehandsauto is het belangrijk dat je je goed oriënteert. Je moet niet alleen uitvogelen wat voor auto je wilt, maar ook bepalen met welk bedrijf jij in zee wilt gaan. Want helaas zijn ook in Haarlemmermeer niet alle bedrijven van onbesproken reputatie. Kun je iemand vertrouwen op z'n blauwe ogen of moet je toch ook bij ons in de buurt op je hoede zijn? Vandaag aandacht voor de autobranche en de gevaren voor een leek.

De reputatie van de autobranche
De autobranche staat er helaas om bekent dat het niet de meest zuivere en eerlijke branche is. Verkopers maken vaak de auto een stuk mooier dan die daadwerkelijk is, dit doen zij met het mooie verkooppraatje en wat poetswerk. Uit onderzoek is gebleken dat slechts 7% van de klanten de informatie vertrouwt die de autoverkopers vertellen. Ook is tijdens dit onderzoek gekeken waar de consument wel behoefte naar heeft. Dit zou zijn de online aanschaf van een auto, hiermee wordt bedoeld het oriënteren en online aanschaffen van de auto.

Eerlijk een auto kopen, bestaat dat nog?
Toch zijn er nog genoeg autohandelaren die eerlijk zijn over de auto die zij verkopen. Advertenties zijn transparant en alle gebreken worden erbij verteld. De dealer neemt netjes alles door wat in het koopcontract staat en je maakt goede afspraken. Het advies is om wel altijd een schadeverleden check uit te voeren. Dit geeft je dan toch een stukje meer zekerheid.

Jezelf beschermen tegen oneerlijke handelaren
Een auto aanschaffen is niet een aankoop die je dagelijks doet. Je neemt er ruim de tijd voor om je goed te oriënteren en wil natuurlijk alles over de auto te weten te komen. Meestal gaat er een flink deel van je spaargeld in zitten. Een adverteerder zal nooit slechte dingen over de auto vermelden bij de advertentie. Zorg er dus voor wanneer je een testrit gaat maken de auto grondig nakijkt op mankementen. Zoek bijvoorbeeld naar lakschade, of een kleurverschil op de lak. Hieraan kun je zien dat een deel van de auto is overgespoten over vervangen.

Ben je niet zeker van de auto? Doe de online schade check!
Stel je hebt een mooie auto op het oog maar bent niet helemaal gerustgesteld? Je kunt online via autoverleden.nl een schadeverleden check voor de auto aanvragen. In dit schaderapport wordt alles duidelijk over de auto. Je vindt hierin verschillende dingen over de auto terug. Onder andere het schadeverleden, de kilometerstand inclusief de onderhoudsbeurten die de auto gehad heeft en het aantal eigenaren inclusief autohandelaren die auto in zijn verleden heeft gehad. Zo komt je alles te weten over de auto en kom je na de koop niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie