Afbeelding
bdu

Aantal Haarlemmermeerse coronapatiënten stijgt van 53 naar 61

30 maart 2020 om 15:08 Corona

HAARLEMMERMEER Het aantal officieel vastgestelde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) is in Haarlemmermeer gestegen van 53 naar 61. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). 

REGIO Ook in de gemeenten rondom Haarlemmermeer kwamen er vandaag coronabesmettingen bij. Amsterdam telt volgens de cijfers van het RIVM nu 571 officieel vastgestelde besmettingen met het coronavirus (was 530), Amstelveen 81 (was 75), Aalsmeer 18 (was 17), Haarlem 85 (was 81), en Kaag en Braassem 8 (was 6).

LANDELIJK Over heel Nederland zijn er sinds gisteren 884 nieuwe geconstateerde besmettingen met het coronavirus, waardoor het totaal aantal besmette personen is opgelopen tot 11.750. Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis is 3990, een stijging van 507 mensen ten opzichte van gisteren. Het totaal aantal gemelde overleden patiënten is 864. Sinds gisteren zijn er 93 nieuwe sterfgevallen gemeld. 

Net als de afgelopen dagen is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Deze week zal duidelijk worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking.

In Noord-Brabant zet de afnemende trend in het aantal ziekenhuisopnames door. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg zijn er relatief veel ziekenhuisopnames. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De gegevens per dag van stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportage Data coronavirus.

Deze cijfers worden meerdere keren per dag bijgewerkt door Stichting NICE. De cijfers in deze rapportage lopen achter op de actuele situatie.

KAART Op onderstaande kaart vind je geregistreerde besmettingen van het nieuwe coronavirus in Nederland. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM. 


Bron: LocalFocus

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie