Afbeelding
Foto door form PxHere

Houd de lucht boven Hoofddorp vrij van extra CO2 uitstoot

31 maart 2020 om 15:10 Partnercontent

Menigeen zal Hoofddorp wellicht kennen van Dik Trom, dat zich afspeelt in deze groeiende Noord-Hollandse stad. De boeken over Dik Trom werden geschreven door meneer Kievit en er staat zelfs een standbeeld van het mannetje op het Marktplein. Boven het Marktplein en de rest van hoofddorp vliegen voortdurend vliegtuigen. Gelukkig hoor je deze niet meer zo erg wanneer deze op een bepaalde hoogte vliegen. Nu zal je misschien zeggen dat Hoofddorp onder al die vliegtuigen van Schiphol, die af en aan vliegen, het niet zo nauw neemt met een beetje meer of minder CO2 uitstoot. Niet is minder waar. Zo is immers ook de luchtvaart volop bezig met minder CO2 uitstoot en wanneer de autorijders hierin meegaan zal het totaalplaatje alleen maar schoner worden. Ook onder het vliegverkeer van Schiphol. Hoofddorp is dan ook druk bezig haar inwoners op een juist manier te informeren over het elektrisch rijden. Het blijkt namelijk uit onderzoek dat de gemiddelde Nederlander nog niet zo bekend is met het gebruik van de elektrische auto.

De voordelen van elektrische rijden
Het gebruik van de elektrische auto mag dan nog vrij onbekend zijn, de voordelen weet een ieder vaak wel op te noemen. Je stoot immers veel minder CO2 uit, daarnaast zijn er talloze openbare oplaadpalen waar je de elektrische auto aan kunt opladen. Ook gemeentes denken mee en via media als de televisie worden zelfs programma's uitgezonden om de bevolking bewuster te krijgen over de elektrische auto. Een website waarop ook van alles te vinden is over de elektrische auto is elektrischeauto.nl. Voor een ieder in Hoofddorp genoeg info om de aanschaf van een elektrische auto te overwegen en zo haar steentje bij te dragen aan een schoon milieu.

Afscheid nemen van de oude auto
Afscheid nemen van je oude vertrouwde auto valt vaak zwaar. Waarom iets weg doen als het goed werkt. Daar kan menigeen maar moeilijk in komen. Toch is het goed om te weten dat ook je goede oude vertrouwen in goede handen kan worden overgedragen. Een autosloperij in Hoofddorp klinkt misschien vernietigend. Toch doen ook zij goed werk voor het milieu. Ze kopen namelijk voor een eerlijk bedrag je oude auto in, waarna ze alle goede onderdelen hergebruiken. Eigenlijk het enige wat gesloopt word is een teveel aan ijzer, waar je niks meer mee kan. Of toch wel? Ja, want dit wordt omgesmolten tot nieuwe materiaal, dat zo uiteindelijk toch weer goed dienst kan doen bij de bouw van nieuwe elektrische auto's.

Ben je benieuwd waar jij terecht kan voor je auto? Neem dan een kijkje op het overzicht van sloperijen in Hoofddorp.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie