Afbeelding
maps

Woningen op voormalig terrein van de Rehobothschool aan de Veldbloemstraat

2 april 2020 om 11:19 Wonen

NIEUW-VENNEP Op het voormalig terrein van de Rehobothschool aan de Veldbloemstraat komen 43 'betaalbare woningen'. De gemeente heeft dit met woningbouwvereniging Ymere afgesproken.

De school werd in 2015 gesloopt. Twee jaar later ging de gemeente met Ymere in gesprek over mogelijke woningbouw op deze plek. Vorig jaar zijn deze gesprekken concreter geworden en heeft Ymere een voorlopig plan opgesteld. Enige vaart is wenselijk want er is een groot tekort aan woningen in Haarlemmermeer, vooral als het gaat om betaalbare woningen voor starters en jongeren. Dit geldt ook in Nieuw-Vennep. Samen met woningcorporaties kijkt de gemeente waar op korte termijn betaalbare woningen kunnenkomen. Het stuk grond aan de Veldbloemstraat is een geschikte locatie. De woningen moeten goed in de bestaande buurt passen. De gemeente heeft daarom een aantal voorwaarden gesteld aan Ymere voor de woningbouw. De nieuwe bebouwing zal een beperkte hoogte krijgen, twee of drie verdiepingen. Het groen blijft zo veel mogelijk behouden. Parkeren moet gebeuren op het terrein zelf, niet op straat.

De komende tijd wordt gebruikt om het voorlopige plan verder uit te werken. Als het haalbaar is, leidt dit tot een koopovereenkomst van de grond met Ymere. "We verwachten dan in 2022 te kunnen beginnen", laat Marcel Duyvestijn,van de gemeente weten.

Bij dit soort plannen wordt er vaak een informatiebijeenkomst gehouden voor omwonenden. Duyvesteijn: "Op korte termijn kan dit helaas niet vanwege de coronacrisis. Op de website van de gemeente plaatsen wij daarom binnenkort een presentatie over de plannen, waar bewoners ook hun reactie kunnen geven. Omwonenden krijgen hierover een brief. Als het weer kan, na de Corona-crisis, komt er alsnog een informatiebijeenkomst van Ymere en de gemeente over het plan. We willen wel – ook tijdens de Corona crisis – doorgaan met de voorbereiding. Daarom vragen we bewoners die in de buurt van de Veldbloemstraat wonen, of ze ook via de webpagina willen reageren op het plan. Op 20 april zetten we een presentatie op de website om mensen te informeren. Deze presentatie heeft door het coronavirus wat vertraging opgelopen. Mensen die in de buurt van de Veldbloemstraat wonen ontvangen hierover een brief."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie