Afbeelding
Archief

Opnieuw slechts één nieuwe Haarlemmermeerder met corona in het ziekenhuis

5 april 2020 om 14:35 Corona

HAARLEMMERMEER Sinds het uitbreken van de epidemie zijn 40 Haarlemmermeerders opgenomen in het ziekenhuis, dat is één nieuw geval meer dan gisteren. Toen stond dit aantal op 39 en dat was ook een toename van slechts een persoon. De dag daarvoor werden er nog vier nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Statistisch gezien liggen 26,3 per 100.000 mensen uit Haarlemmermeer in het ziekenhuis met corona. Daarmee zit het aan de onderkant van de landelijke score.

LANDELIJK Het officiële dodental door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 1766 In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 116 sterfgevallen doorgekregen. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden, er zit enige vertraging in deze meldingen. Het aantal positieve testen nam met 1224  toe tot 17.851. 

Het RIVM deelt geen cijfers over het aantal patiënten dat weer wordt ontslagen uit het ziekenhuis.

"We zien het aantal opnames de afgelopen dagen minder snel stijgen dan vorige week, de 'social distancing' lijkt te werken. Het is dus heel belangrijk om dat voort te zetten", zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg Het aantal beschikbare bedden wordt in de komende dagen uitgebreid naar 2400.

BLIJF THUIS De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Om de verspreiding van het virus blijvend te vertragen is een lange adem nodig. Het is dan ook heel belangrijk dat iedereen de maatregelen de komende periode blijft opvolgen, aldus het RIVM.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie