Afbeelding
Selfie
Column

Jonna: geslaagd?!

19 april 2020 om 10:00 Overig

[Jonna (18) schrijft elke week over haar leven als jongere in Haarlemmermeer.

We hebben een aantal heerlijke dagen achter de rug. Afgelopen week was de eerste keer dat de lente tevoorschijn kwam. Door het zonnetje heb ik me heerlijk vermaakt, ondanks dat ik eigenlijk niet veel kan ondernemen. Door quarantaine heb ik alle tijd van de wereld om met een boek in de tuin te gaan zitten en lekker van de zon te genieten. Ik heb geen verplichtingen, helemaal niks.

Ondertussen zaten alle examenleerlingen op het puntje van hun stoel omdat vorige week maandag de zak/slaagregeling bekend werd. Iedereen weet nu wel dat de examens niet door gaan, maar dat betekent niet dat iedereen automatisch geslaagd is. Een aantal vriendinnen van mij waren nog behoorlijk aan het twijfelen over hun resultaten en ook bij mij in de klas waren er mensen die de hoop al hadden opgegeven. Gelukkig is er nu duidelijkheid en weten een hoop nu of ze onofficieel geslaagd zijn. Je bent geslaagd als je aan vier eisen voldoet. Als eerste mag je maximaal één 5 hebben in je kernvakken. Engels, Nederlands, Wiskunde A en Wiskunde B zijn kernvakken. Verder mag je geen enkel cijfer hebben die lager is dan een 4. Je moet een voldoende of een goed hebben voor lichamelijke opvoeding, oftewel gym. Als laatste moeten je eindcijfers ook nog aan een aantal eisen voldoen. Al je cijfers zijn een 6 of hoger, je hebt één 5 en je andere cijfers zijn een 6 of hoger, je hebt één 4 en je andere cijfers zijn een 6 of hoger, verder is het gemiddelde van je eindcijfer tenminste een 6 of hoger. Als je twee vijven of één 5 en een 4 hebt, moeten de rest van je cijfers boven een 6 zijn en moet je die onvoldoendes nog kunnen compenseren.

Ikzelf heb een goede lijst. Ik heb één 5 voor Natuurkunde, maar om eerlijk te zijn ben ik daar heel trots op. Daarnaast heb ik twee zessen, één voor Biologie en één voor Wiskunde B. Dan sta ik afgerond een 7 voor Duits, Engels, Nederlands en mijn profielwerkstuk. Tenslotte sluit ik mijn lijst af met een 8 voor Scheikunde. Als ik het zo bekijk hoefde ik me nergens zorgen om te maken, maar ik wil eigenlijk ook niet de vlag uithangen als het allemaal nog niet officieel is. Ik ga daar voorlopig ook nog even mee wachten, want ondanks dat het eigenlijk al zeker is dat ik geslaagd ben, wacht ik toch nog even op dat telefoontje van mijn mentor :).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie