Afbeelding
Eigen foto

Gratis beweegpakket voor 185 gezinnen

20 april 2020 om 08:28 Maatschappelijk

HAARLEMMERMEER Gezinnen die het afgelopen jaar een aanvraag deden bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur ontvangen deze week een gratis beweegpakket hun kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar. Met de pakketten hoopt initiatiefnemer Team Sportservice het bewegen thuis te stimuleren.

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus volgen veel kinderen op dit moment thuis onderwijs. Ook lichamelijke opvoeding is onderdeel van het onderwijs en wordt nu in de woonkamer of tuin gedaan. Het gebruik van verschillend sport- en spelmateriaal is hierbij belangrijk, maar niet elk gezin heeft hiervoor de middelen. Met het gratis beweegpakket wordt dit mogelijk gemaakt door Team Sportservice Haarlemmermeer, Jeugdfonds Sport en Cultuur en Bronsport, die de materialen voor een mooie prijs beschikbaar stelt aan Team Sportservice.

BALLEN, STOEPKRIJT EN BADMINTON De pakketten bestaan uit allerlei sportmaterialen, zoals verschillende formaten ballen, een badmintonset, ballonnen, stoepkrijt en elastieken. Daarnaast krijgt het gezin een boekje met beweegkaarten. Hierin staan spelregels en leuke variaties om de spelletjes te spelen, samen of alleen. De materialen zijn handig voor de gymles op school, maar natuurlijk ook om thuis of in de tuin te spelen.

ONLINE BEWEEGLESSEN Team Sportservice zendt ook wekelijks verschillende online lessen uit via Facebook en YouTube. In deze lessen kunnen kinderen en volwassenen meedoen met de docent. Zo maken ze het thuis in beweging blijven leuk en laagdrempelig. Beweeg mee via: www.youtube.com/user/SportserviceNL.

Voor meer informatie of bij vragen neem dan contact op met haarlemmermeer@teamsportservice.nl of www.teamsportservice.nl/haarlemmermeer.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie