Afbeelding
Archief

Geen versierselen maar een belletje van burgemeester Schuurmans

24 april 2020 om 13:05 Maatschappelijk

HAARLEMMERMEER De lintjesregen, traditioneel op de laatste werkdag voor Koningsdag, verloopt dit jaar op een andere manier dan gebruikelijk. Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk de onderscheidingen op vrijdag 24 april fysiek uit te reiken tijdens een feestelijke bijeenkomst. Burgemeester Marianne Schuurmans belt alle decorandi vrijdag 24 april, tussen 09.00 en 13.00 uur, persoonlijk op, met de mededeling dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om hen Koninklijk te onderscheiden. 

Later dit jaar, als de draad weer opgepakt kan worden, organiseert de gemeente een speciale bijeenkomst waarbij de gedecoreerden in het zonnetje worden gezet. Dan speldt de burgemeester hen alsnog de versierselen op die bij de onderscheiding horen.  

ONDERSCHEIDINGEN In Haarlemmermeer krijgen 26 inwoners een Koninklijke Onderscheiding en dat zijn:

Abbenes Hendrik de Ruiter en Jannette de Ruiter-van Ballegooijen zijn beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Badhoevedorp Jan Bert Boerman, Joannes Everaardt, Johannes van Weerdenburg en Cornelia van Weerdenburg-van Hameren zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Cornelis Wisse is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Beinsdorp Maarten van Veen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Halfweg Hendrika Terwijn is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Hoofddorp Eduardus de Boer, Willem Burggraaff, André Demeulenaere, Willem de Hoop, Bieuwkjen ten Kate-Bos, Elisabeth Klaassen-van den Berg, Hilbert  Moll, Hubertus van Scheppingen, Maria van Scheppingen-Schreurs, Johannes Sleumer en Ali Ware zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Nieuw-Vennep Sybilla Dam-Jacobs, Wilhelmus Dannijs en Cornelia Lamboo zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Pieter van Sprang is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Fredericus Warmer is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau met de zwaarden.

Vijfhuizen Paulus Doop is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie