Geen kortebaandraverij op de Kruisweg in Hoofddorp in 2020.
Geen kortebaandraverij op de Kruisweg in Hoofddorp in 2020. Jos van Rooijen

Ook Kortebaandraverij Hoofddorp en NK Kortebaan van de baan

24 april 2020 om 11:36 Evenementen

HOOFDDORP De verlenging van de maatregelen bedoeld om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan treft ook de Kortebaandraverij Hoofddorp. Het evenement, dat gepland stond op maandag 13 juli evenals het aan Hoofddorp toegekende Nederlands Kampioenschap Kortebaan, is door de maatregelen komen te vervallen. 

"Het bestuur van Stichting Kortebaandraverij Hoofddorp betreurt dit ten zeerste en heeft nog een uiterste poging gedaan om de Kortebaandraverij te verzetten naar september of oktober", laat voorzitter Jos Koeckhoven weten. "Echter, de veiligheidsregio Kennemerland, waar Haarlemmermeer deel van uitmaakt, heeft donderdagmiddag besloten vooralsnog géén medewerking te verlenen aan onze aanvraag om de Kortebaandraverij Hoofddorp te verzetten naar september of oktober omdat op dit moment niet bekend is aan welke eisen het evenement dan zal moeten voldoen." Om deze reden heeft het bestuur van Stichting Kortebaandraverij Hoofddorp vandaag besloten de editie 2020 inclusief het NK af te gelasten.

"Dit is een enorme tegenvaller voor alle liefhebbers van deze draf- en rensport, de pikeurs, de eigenaren en fokkers van paarden in de drafsport, de wedkantoren, onze sponsoren en alle vrijwilligers die samen met elkaar dit mooie evenement mogelijk maken."

Het bestuur ziet er naar uit de vele liefhebbers volgend jaar weer in goede gezondheid te mogen begroeten op de Kortebaandraverij Hoofddorp op 10 juli 2021.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie