Afbeelding
Pixabay

Twee nieuwe sterfgevallen vanwege gevolgen corona in Haarlemmermeer

29 april 2020 om 14:37 Corona

HAARLEMMERMEER Er zijn sinds de uitbraak van de coronacrisis negentien mensen overleden in Haarlemmermeer aan corona (Covid-19). Sinds onze laatste update afgelopen vrijdag zijn er twee coronapatiënten uit Haarlemmermeer overleden aan de gevolgen van corona (sinds vorige week maandag stond dat aantal  op zeventien). Het aantal coronabesmettingen is sinds vrijdag gestegen van 191 naar 197 vandaag. Het aantal ziekenhuis opnames vanwege corona is opgelopen naar 60 (vorige week heeft het aantal ziekenhuisopnames de hele week op 57 gestaan).

In Haarlemmermeer zijn de officiële cijfers over het coronavirus relatief gezien laag, als er gekeken wordt naar omliggende gemeenten zoals Amstelveen of Amsterdam. Zowel Amsterdam als Amstelveen zijn relatief gezien hard geraakt door het coronavirus. Kijk voor de situatie in de omringende gemeentes op de kaart onder dit artikel.

LANDELIJK Vandaag zijn er 76 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn. Er zijn 145 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld. Dit zien we ook na dit weekend met aansluitend Koningsdag vooral bij het aantal overlijdens.

Tot nu toe zijn er 38.802 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu .

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het  aantal gemelde overleden patiënten.

 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie