Afbeelding
gemeemte Haarlemmermeer

Onteigening om sportterrein De Veldpos Badhoevedorp mogelijk te maken

1 mei 2020 om 08:08 Overig

BADHOEVEDORP De gemeente heeft van De Kroon toestemming gekregen om gronden voor het toekomstig sportpark De Veldpost in Badhoevedorp te onteigeningen. Niets ligt de bouw van een sportpark nog in de weg. Een deel van de gronden van De Veldpost is nu nog in bezit van projectontwikkelaar Kennemerland Beheer uit Haarlem, die ook delen van Hoofddorp-centrum in handen. Het wil zelf het sportpark ontwikkelen.

Op de plek Sportpark SportparkIn De Veldpost, ten zuiden van de Schipholweg, wordt ruimte gecreëerd voor groen, sport en recreatie. Diverse sportverenigingen krijgen nieuwe accommodaties en velden. Atletiekvereniging Badhoevedorp is inmiddels verhuisd naar het nieuwe sportterrein. Het is de bedoeling dat de sportverenigingen R.K.S.V. Pancratius en S.C. Badhoevedorp op een later moment ook naar De Veldpost verhuizen.

Wethouder Mariëtte Sedee is blij met dit Koninklijk Besluit. “Op deze manier kan de gemeente zelf de breedtesport-voorziening ontwikkelen. De gemeente vindt dat dit een publieke aangelegenheid is, onder andere vanwege de belangrijke maatschappelijke functie die de sportverenigingen hebben voor Badhoevedorp. De sportverenigingen worden nu niet afhankelijk van een commerciële partij.”

Voor De Veldpost zijn op 19 juli 2018 het bestemmingsplan en exploitatieplan ‘Badhoevedorp De Veldpost’ vastgesteld door de raad. Tegen dit bestemmingsplan is beroep ingesteld. Op korte termijn neemt de Raad van State naar verwachting een besluit. Als ook het bestemmingsplan en exploitatieplan onherroepelijk zijn kan de gemeente door met de plannen voor De Veldpost.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie