Afbeelding
Jan Aukes

Leden 50PLUS Haarlemmermeer sluiten zich aan bij nieuwe partij Henk Krol

3 mei 2020 om 17:20 Politiek

HAARLEMMERMEER De lokale politieke afdeling van 50PLUS in Haarlemmermeer heeft bekend gemaakt zich te zullen aansluiten bij Henk Krol. Deze zegde na een wekenlang conflict binnen de partij zijn lidmaatschap op.  De voorzitter van de Tweede Kamerfractie zet zijn eigen partij op, de Partij voor de Toekomst. "Wie dat wil, en wie onze achterban serieus neemt, kan zich erbij aansluiten", schrijft Krol in een afscheidsbrief.

50PLUS richtte vorig jaar een lokale afdeling op in Haarlemmermeer om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. De lokale afdeling wordt geleid door Hoofddorper Paul Vermeulen en is op dit moment nog niet vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Haarlemmermeer.

"Na de landelijke onrust in de partij, veroorzaakt door een machtsstrijd tussen lokale bestuurders van de provinciale afdelingen van de partij en het landelijk partijbestuur, maakte Hoofddorper en landelijk voorzitter Geert Dales al eerder bekend op te stappen", schrijft Paul Vermeulen. 

Zondag 3 mei gaf ook partijleider en fractievoorzitter in de Tweede Kamer, Henk Krol aan in het programma WNL de partij te zullen verlaten naar aanleiding van de rellen. Hij richtte samen met oud Partij voor de Dieren kamerlid Femke-Merel van Kooten de Partij voor de Toekomst op. Diverse raadsleden, provinciale leden en lokale afdelingen hebben inmiddels aangegeven Krol te volgen naar diens nieuwe partij.

Waaronder dus ook de afdeling van 50PLUS in Haarlemmermeer. Vermeulen heeft in een openbare brief op sociale media naar het bestuur van 50PLUS laten weten dat hij zijn lidmaatschap opzegt en zich aansluit bij de Partij voor de Toekomst. Hiermee is een einde gekomen aan het korte bestaan van de Haarlemmermeerse afdeling van 50PLUS.

"Ik vind deze ontwikkeling oprecht spijtig", schrijft Vermeulen in de brief. "Ik heb niet voor niets enkele jaren veel vrije tijd gespendeerd in de partij, maar wat er afgelopen periode binnen 50PLUS door vooral de provinciale voorzitters is kapot gemaakt dat is ongelofelijk en niet meer herstelbaar. Ik heb de keuze gemaakt en kies voor een partij die zijn leden en kiezers voorop heeft staan en zo min mogelijk bestuurslagen heeft.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie