Afbeelding
Eric van Lieshout

Burgemeester Schuurmans sluit illegaal gokhuis in bedrijfspand Smaragdlaan

4 mei 2020 om 18:13 Ongeval

HOOFDDORP Burgemeester Marianne Schuurmans heeft vandaag een illegaal gokhuis in Hoofddorp gesloten. Het gokhuis werd in de nacht van 3 op 4 mei opgerold door de politie en was gevestigd in een kantoor van een autoverhuurbedrijf aan de Smaragdlaan. De politie trof een gezelschap van 12 personen aan die een illegaal kansspel hadden gespeeld.  

"Er is hier niet alleen het verbod op het organiseren van samenkomsten overtreden, ook de afstand van anderhalve meter werd niet in acht genomen", aldus burgemeester Schuurmans. "Verder was er geen vergunning voor het kansspel. Illegaal gokken heeft door de hoge opbrengsten een aantrekkende werking op criminele organisaties. Bovendien vind ik dit soort illegale bijeenkomsten niet acceptabel voor de openbare orde en veiligheid. Daarom sluit ik dit bedrijf zes maanden."

Alle aanwezigen hebben een proces verbaal voor het overtreden van de noodverordening gekregen. 

GOKTAFEL In het kantoor van het autoverhuurbedrijf stond achter een plantenbak een goktafel. In de kasten werden pokerfiches aangetroffen, die de spelers weg hadden gegooid toen de politie binnen kwam. Bij het grootste deel van de spelers werden aanzienlijke hoeveelheden contant geld aangetroffen. 

SLUITING Het verhuurbedrijf wordt zes maanden gesloten. De deur wordt verzegeld en de eigenaar mag het gebouw gedurende die tijd niet betreden. Verbreken van het zegel is strafbaar. Alle kosten voor het uitvoeren van de sluiting zijn voor rekening van de overtreder.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie