Afbeelding
Eric van Lieshout

Eerbetoon tijdens dodenherdenking

5 mei 2020 om 11:42 Historie

HOOFDDORP Bas Romeijn en Steve Pearson, beide woonachtig in de Hoofddorpse verzetswijk, zijn lid van Het Landelijk Platform voor Levende Geschiedenis (LPLG). 

"Ons doel is om de geschiedenis levend te houden en door te geven aan de jonge generatie", laat het duo weten. "Maar natuurlijk ook uit respect voor de gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit doen we in historisch correcte kleding."

Dodenherdenking 2020 was anders dan alle voorgaande jaren en is daarom nu al onvergetelijk. Geen drukbezochte ceremonies bij monumenten in het hele land vanwege het coronavirus. En ook niet in Haarlemmermeer. 

"Dit jaar stonden er veel evenementen gepland rondom dodenherdenking en de bevrijding maar door de corona crisis is niks doorgegaan", vertelt het duo. "Daarom hebben we besloten om toch iets in stijl te doen. Toch even de kleding uit de kast gehaald voor die 2 minuten stilte."

Op 4 mei brachten Romeijn en Pearson een eerbetoon bij het monument op het Van Stamplein en legden zij bloemen neer.

LPLG Het Landelijk Platform voor Levende Geschiedenis (LPLG) is een overkoepelend orgaan voor Nederlandse verenigingen die zich bezighouden met levende geschiedenis en met opnieuw opvoeren ‘re-enactment’ van historische gebeurtenissen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie